Kot majhen človek predstavlja novo pesem s projekta BODI TO, KAR SI!

Ževža in Jaša Šaban (foto YouTube)

Ževža je pozitiven in kreativen glasbenik, ki ste ga imeli moč spoznati tudi v zadnji sezoni oddaje Slovenija ima talent.

Preprost in nasmejan fant z veliko volje in vztrajnosti, deli svojo iskrenost skozi glasbo, že od najstniških let. Glasba je zanj vodilo skozi, katere je spoznaval sebe, druge in okolje v katerem si je želel že od vedno biti dober na vsakem koraku.

Ker je Ževža že kot otrok živel v zelo razgibanih življenjskih situacijah in na svoji poti pozitivno premagoval lastne ovire, se je že kot majhen učil biti borec in gledati na vse pozitivno, ter biti to, kar si. Z glasbo se je začel spoznavati kot najstnik, katerega je  glasbena pot vodila vztrajno naprej. Sprva je začel rime deliti v krogu svojih prijateljev nato pa se je leta 2008 prvič prijavil na Freestyle tekmovanje. Tekmovanja tovrstne glasbene zvrsti so ponavadi besedna bitka med dvema tekmovalcema, kjer je potrebno v večini primerov nasprotnika zmagati na raznolik humoristično žaljiv način. Kot pri vsakemu tekmovalcu so bili tudi pri Ževži začetki težki, a z voljo in vztrajnostjo in željo po napredovanju je Ževža postajal na naših tleh velika konkurenca najboljšim raperjem v teh besednih bitkah.

Kljub učenju samega glasbenega ustvarjanja in govorni napaki, zaradi katere je imel oviro pri izgovorjavi, je delal na svoji izgovorjavi in samozavesti do te mere, da je kmalu začel pisati tudi svoje lastne pesmi in se ni pustil ovirati. S trdno željo in vztrajnostjo po ustvarjanju je gradil svojo pot na kateri mu besedni zaklad in misli niso dale miru, da ne bi pisal, kar mu je narekovalo življenje.

Pisal in ustvarjal je različne pesmi, kot so Ne me učit, Rožica, Gledam na stvari in še bi jih lahko naštevali, medtem, pa je sodeloval z različnimi glasbeniki in se predstavljal s svojim delom tudi v medijski luči, ter delal tudi na humanitarnem področju. Svojo življenjsko pot je povezoval na vsakem koraku z glasbo, kjer je imel veliko vzponov in padcev, za katere je danes hvaležen, ter meni “Vse je za nekaj dobro in vse se zgodi z razlogom.”

Ževža in Jaša Šaban (foto PROMO)

Po vseh letih glasbenega ustvarjanja pa do danes si je pozitivni raper gradil svoje glasbeno delo spoštovanje in utrjeval svoje ime, ter želel vedno bolj ustvariti svoj album. Singel s projekta, ki ga je naslovil z zelo preprosto besedno frazo BODI TO, KAR SI, je predstavil leta 2018 na prvi avdiciji oddaje Slovenija ima talent, kjer je povedal, da se za pesmijo skriva še kar nekaj zanimivih zgodb v pesmih, katere krasijo njegov prvenec. S svojo drugo skladbo z naslovom VERJEMI VASE, s katero se je postavil v kožo drugih in jo namenil slepim in gluhonemim, se je predstavil tudi v polfinalni oddaji Slovenija ima talent. Od uličnega nastopanja, humanitarnih del, ter nastopanja na velikih odrih je pot raperja postajala vse bolj resna.

Po koncu oddaje Slovenija ima talent, kjer je Ževža zmagal v nominaciji za osebne zmage je raper izdal videospot z naslovom Povej mi, s katero je v svoji izpovedi oprizoli še na malo drugačen pogled in tako namesto klasičnega ljubezenskega para naredil zgodbo istospolne partnerske zveze. S svojo kreativo se mladi ustvarjalec še ni ustavil, saj je z svojim producentom (Luka Kuhar), ki skrbi za njegovo glasbo več kot produktiven.

Ževža doda: “Res, da se z glasbo ukvarjam že dobrih 12let, a sodelovanje s tako dobrim  glasbenikom kot je Luka pa še nisem nikoli sodeloval. Zato sem res srečen in vesel, ter hvaležen, da imam po vseh letih učenja in ustvarjanja sedaj za seboj par ljudi s katerimi lahko ustvarjam in puščam za seboj dobro glasbeno delo, katero nosi svojo vrednost. V vseh teh letih ustvarjanja se nikoli nisem oziral na kritike, bolj kot to sem z vsake poteze probal vzeti tisti kanček pozitivnosti, ki je bila. Kot majhen človek sem se vedno trudil biti po srcu velikan, zato sem na vsakem trudil biti dober po srcu.”

Pred dnevi je izdal še eno glasbeno delo z naslovom MAJHEN ČLOVEK, ki je s pridihom hip hopa in rocka del projekta BODI TO, KAR SI. Pesem je zopet izpoved in realen pogled mladega ustvarjalca, kateri je na sami skladbi združil moči z mladim 28 letnim pevcem Jaš-o Šabanom, katerega ste imeli moč videti in slišati tudi v oddaji Slovenija ima talent. Dobitnik zlatega gumba s strani Branka Čakarmiša je svojo pot nadaljeval tudi tako v svoji smeri in poleg tega združil moči tudi z raperjem Ževžo, s katerim je tudi utrdil zelo dobro prijateljsko vez.

Ževža tako zopet opozarja na svoje glasbeno delo, katerega je pripravil in ga bomo lahko deležni postopoma, kajti kot sam pravi: “Gremo korak po korak!” zato že v naslednjem mesecu lahko pričakujemo nekaj čisto svežega, a do takrat pa začnimo na začetku. Ževža za konec doda: “Čeprav je vsak začetek težak, se zavedam da je vsak lahko junak, zato sem začel kot majhen človek.”