Žan Serčič in Anabel predstavljata poletni hit ‘Rada’

Žan Serčič in Anabel (Foto: Žiga Sagadin)

Žan in Aanabel sta včeraj razveselila s premiero skupnega poletnega hita Rada, ki to prav zagotovo bo, saj je že po nekaj urah na 17. mestu v trendingu na platformi Youtube.

Pesem Rada govori o neminljivem trenutku ekstaze, brez skrbi, kaj bo jutri in kaj je bilo včeraj. Zabavna pesem s poletnim in plesnim pridihom pa ni samo to. Lirično raziskuje globlji pomen današnjega časa in je refleksija trenutne situacije, tako dobesedno, kot tudi v prenesenem pomenu. Skladbo namreč lahko razumemo tudi kot odraz situacije v glasbeni industriji, kot jo, poleg mnogih glasbenikov, doživljata Žan Serčič in Anabel.

Kot prikazano v videospotu – oba se počutita rahlo ujeta v neskončnem potovanju do destinacije, kjer bo ”vse kot je bilo včasih”. Zdi se, da bo to nekje daleč v prihodnosti, čeprav je rešitev za to že ves čas pred našimi očmi. Ljudje se moramo družiti in zabavati in kateri način je boljši, kot pa skozi umetnost, glasbo, žuranje?

Žan Serčič in Anabel (Foto: Žiga Sagadin)

O videospotu:

Navdih za scenarij je Žan dobil ob preprosti misli, kako dolgo že ni zažural s svojimi prijatelji. Zgodba je postavljena v prihodnost med potovanje v ”Izgubljeno mesto A” in prikazuje odnos dveh akterjev, ki sta si predana in pripravljena eden za drugega iti do konca. V postapokaliptičnem svetu je edina možnost za žur ”cepivo” v obliki tabletke, brez katere se brez maske ne smeš približati ljudem ali se zabavati. Seveda pa obstaja tveganje ob odločitvi, da ga vzameš – ali sta lika pripravljena čez to, da se spet zbližata?

Žan o nastanku skladbe in sodelovanju z Anabel:

“Najboljše stvari se zgodijo same od sebe. Komad Rada se je tako zgodil v enem dnevu v domačem studiu – od prve besede do zadnjega inštrumenta. Seveda je aranžma nastajal dalj časa, velik pečat pa je nanj vtisnil prekaljeni Anže Langus Petrovič – DAGI s svojim basom. Je pa nekaj manjkalo in zanimala me je percepcija mlade in zelo talentirane artistke Anabel, s katero sodelujeva tudi pri njenem projektu avtorske glasbe. Naslednji dan sva imela v studiu brainstorm in spet se je zgodila stvar ”sama od sebe”. Prepustila sva se glasbi in ideje so prihajale – po dveh urah kreativnega transa je pesem RADA postala duet.”

Anabel o nastanku skladbe in sodelovanju z Žanom:

“Pravijo, da najboljše stvari rabijo čas, vendar je bilo pri nama z Žanom ravno obratno. Verjamem, da sva se spoznala ob pravem trenutku, na pravem mestu, saj so se stvari poklopile kar same od sebe. Pesem Rada je tako nastala v enem dnevu, brez, da bi se kaj namučila (smeh). Z Žanom so stvari preproste, on razume mene in moj pogled na glasbo in jaz njegovega, zato komaj čakam, da ustvariva še kakšen komad.”

***