Koronavirus bo ‘odnesel’ številne koncerte v Sloveniji

Kako dolgo bomo ostali brez koncertnih dogodkov? (Foto: Sebastian Ervi from Pexels)
Kako dolgo bomo ostali brez koncertnih dogodkov? (Foto: Sebastian Ervi from Pexels)

Koronavirus, ki je decembra lani izbruhnil na Kitajskem, se izjemno hitro širi po celem svetu. Prvo okužbo s koronavirusom so v Sloveniji zaznali v torek, 3. marca 2020, danes do 14. ure je okuženih v Sloveniji že 12 oseb.

Minister za zdravje Aleš Šabeder je izdal uredbo, ki določa, da se od 19. ure prepove zbiranje ljudi na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa, kjer se zbira več kot 500 ljudi. Prepoved velja, dokler ne preneha nevarnost širjenja bolezni.

 

Nekaj koncertov že odpovedanih

Zaradi skrajno hitro širjenja koronavirusa COVID-19 je ministerstvo za zdravje moralo odreagirati, in sicer pripravljajo sklep, da se zaradi povečane stopnje tveganja zaradi novega koronavirusa odpovedo oz. prestavijo vse večje prireditve. Točna navodila oziroma ukrepe s strani ministrstva za zdravstvo še čakamo.

Na tapeti bodo tako v prihodnje žal tudi številni koncerti širom Slovenije. Danes zvečer bi v Areni Stožice moral nastopiti sloviti italijanski tenorist Andrea Bocelli, a je koncert odpovedan. Sicer s strani organizatorja uradnega obvestila o odpovedi (še) ni, je vsem že jasno, da Bocellija danes ne bomo videli.

Odpovedan je tudi današnji koncert zasedbe MI2, ki bi se moral odvijati v Cankarjevem domu. Iz hrama kulture so namreč sporočili: ‘Po priporočilih Ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in Ministrstva za kulturo se zaradi povečane stopnje tveganja prenosa novega koronavirusa prestavijo oz. odpovedo množične prireditve. To vključuje tudi koncerte in prireditve v Cankarjevem domu, ki so do nadaljnjega odpovedani oz. prestavljeni na poznejši čas. O nadomestnih terminih bomo obveščali na www.cd-cc.si in na Facebooku, Instagramu ter Twitterju.

Danes zvečer bi v Kopru moral nastopiti tudi šarmanti Petar Grašo, a je tudi ta prestavljen na 24.4.2020.
Odpovedan je tudi koncert skupine Hamo & Tribute 2 Love, ki bi moral biti danes v Cerknici.

Tudi na spletni strani Eventim so sporočili, da bodo odpovedani oziroma prestavljani naslednji dogodki:
– Koncert Prifarskih muzikantov v Kulturnem centru Semič, dne 8. 3. 2020 ob 19:00 je PRESTAVLJEN!
– Stand up za dan žena, ki je bil napovedan danes, 7. 3. 2020 v Hotelu City Maribor žal prestavljen.
– Stand up za dan žena, ki je bil napovedan jutri, 8. 3. 2020 v Festivalni dvorani Ljubljana, žal prestavljen.

Glede ostalih odpovedanih koncertov in dogodkov vas bomo obveščali sproti. V stik smo stopili tudi s številnimi organizatorji, ki nam bodo povedali svoje odločitve glede na zahteve ministrstva za zdravje.