Prikupni Lola Marsh s klasično lepim koncertom

Lola Marsh, 5.3.2020, Kino Šiška (Foto: Aleš Žnidaršič)

Lola Marsh! Čeprav jo sam še vedno vidim kot gonilno silo in kot predstavnico tega krasnega indie pop banda, to ni njeno ime, temveč naziv banda. Iz Izraela prihajajo, ampak so v Sloveniji še kako priljubljeni, kar dokazuje že kar nekaj zapovrstjo lepo obiskanih koncertov. Pred nekaj dnevi so razprodali veliko dvorano Kina Šiške in bilo je čudovito.

Band smo v Šiški prvič spoznali že leta 2015, ko je razprodal Komuno, nato pa spet dve leti pozneje, ko je z očarljivim indie popom, cvetjem po odru in prikupnim ustvarjalnim jedrom pevke ter multi-instrumentalista Gila Landaua osvojil še srca polne Katedrale. Točno tako, kot je že s svojimi prvimi skladbami osvojil poslušalce po celem svetu.

Yael Shoshana Cohen je tista, ki vodi imenitno plesno zabavo, narekuje zibanje bokov in očara s svojo simpatičnostjo. Skromnostjo. Naučila se je celo nekaj slovenskih besed, ko je fraza ‘na zdravje’, za katero je povedala, da zveni kot nekaj najlepšega na svetu. Niso dolgo na glasbeni sceni; v resnici imajo dva studijska albuma (Remember Roses, 2017 in Someday Tomorrow Maybe, 2020), ampak kažejo na precej bolj bogate izkušnje. Najnovejšo ploščo so ponosno predstavili tudi v živo.

Lola Marsh, 5.3.2020, Kino Šiška (Foto: Aleš Žnidaršič)

Očarljiva zasedba glasbenikov je kot šopki rož, ki so okrasevali preprosto zasnovan oder. Intimna atmosfera, ki zaznamuje njihov koncert, je hitro prevzela tudi dvorano; čeprav je bil koncert razglašen za razprodanega, je bilo ob straneh kar nekaj praznega prostora, kar je lepo videti, kajti povsem nabita dvorana redko pomeni prijetno izkušnjo za obiskovalce.

Srčni, nasmejani in razigrani so bili tudi vsi zbrani pod odrom, s katerimi se je v predverju band podružil tudi po samem nastopu. Preprosti aranžmaji lepih melodij so zadeli v polno tudi tokrat, res lepo je doživeti koncert, kjer niso v prvi vrsti light show, bliskajoči efekti in udarci z vseh strani, ki obmetavajo čutila. Klasično lep koncert brez večjih presenečenj. Fokus na bandu in dobri muziki.