Konec obdobja v skupini Machine Head

Ameriški velikani Machine Head so sporočili novico, da bo prihajajoča turneja po ZDA njihova zadnja v postavi Robb Flynn (kitara, vokal), Phil Demmel (kitara), Dave McClain (bobni) in Jared MacEachern (bas kitara).

Na Facebook posnetku je Flynn sporočil oboževalcem, da je v sredo zapustil skupino najprej Demmel, naslednji dan pa še McClain. Dejal je še, da je nekako skupino zapustil tudi Jared, vendar da o tem še ni čisto prepričan. Kot razlog za odhod Demmel-a in McClain-a je Flynn dejal: “Razšli se bomo kot ljudje. Tudi glasbeno se razlikujemo. Preveč sem se držal korenin skupine in trmast kot sem, sem nekako zadušil ostale fante. Vem da sem oster, vendar zaradi tega je skupina postala uspešna, vendar so ob tem trpeli ljudje okoli mene.”

Kakšna bo prihodnost skupine Machine Head?

Flynn dodaja še, da ne goji nobenih zamer do Phil-a in Dave-a: “Prosim, da spoštujete njuno odločitev, tako kot jo spoštujem jaz. Lahko rečem, da sem počaščen in hvaležen za vse, kar sta naredila za skupino Machine Head, kar je ogromno. 15 let z Phil-om, 23 let z Dave-om.” Dodaja še, da ne ve kako bo v prihodnosti: “Vsi se malo bojimo. Jaz se bojim, onadva se bojita. Vendar, če želiš najti bobnarja in kitarista, boš težko našel človeka kot sta Dave in Phil.”

Sodeč po izjavi Flynn-a, se bo jesenski del turneje vseeno nadaljeval: “Vsi smo se strinjali, da s turnejo zaključimo neko obdobje skupine Machine Head, na pozitivni noti in nivoju. In to obdobje je verjetno najboljše obdobje skupine z najboljšo postavo.”

“Kar precej sem jokal, počutil sem se, kot da bi me povozil tovornjak. Sem pa govoril z Jared-om, ki mi je dejal, da si želi nadaljevati, kar me je vsaj malo osrečilo.”

Zadnji del turneje skupine Machine Head se bo začel 4. oktobra v Sacramentu, Kalifornija in zaključil 24. novembra v Santa Cruz, Kalifornija.