Koncert za dušo; Michael Bublé zbrisal črno packo organizatorjev

Michael Buble (Foto: Božidar Breški)

Michael Steven Bublé, britanski pevec oz. mlajša in moderna verzija Toma Jonesa; ponosni lastnik desetih studijskih albumov, avtor številnih uspešnic, dobitnik štirih nagrad grammy in z več kot 60 milijoni prodanih zgoščenk za svojim pasom se je zglasil v zagrebški veliki areni. Šarmer je opravil svoje z odliko, manj bleščeči pa so bili tokrat organizatorji, ki so tiste z novinarskimi akreditacijami same pustili čakati pred dvorano. Šele po 45 minutah pregovarjanja se je koncert za nekatere zares začel. 

Michael Buble (Foto: Gal Jerman)

Od tam naprej pa je bila pot lepa. Šarmer in lomilec ženskih src (sicer srečno poročen oče treh otrok) je tudi tokrat v svojem slogu enako dobro zabaval kot nastopal s svojim prečudovitim vokalom. Lepe melodije, katerih avtorji so večinoma drugi svetovno znani glasbeniki, je prepletal s prisrčnimi nagovori, interakcijo s publiko (v duet je povabil Josepha, ki si je izbral skladbo ‘Fly me to the Moon’, a se ni znašel z besedami; seveda mu je Michael s celotnim spremljevalnim bandom, ki je navduševal na sličnem brodwayskem odru, priskočil na pomoč in dvorano dvignil na noge), in šalami, ki so sprostile ozračje. Vladala je dobra volja in ljudje so hitro začeli plesati. Še člani spremljevalne skupine so vskočili in kakšno zapeli. To je bil romantičen večer za pare, česar mladi zvezdnik niti ne skriva. Igra nekaj svojih, drugače pa se konstantno vrača v preteklost. V čas Franka Sinatre, Deana Martina in ostalih velikih zabavljačev. Priredba ali ne, ‘Cry me a River’ je odpel fantastično. Živi svoje sanje, saj je o takšnem večeru, kot je bil zagrebški, sanjal že od majhnega, ko je še pod prho prepeval in si predstavljal, da mu ploska na tisoče oboževalce. Pravi, da še vedno počne enako, saj nikoli ne smemo nehati sanjati. Njegov edini motiv danes – če temu lahko verjamemo – je deliti ljubezen. Preko glasbe. Zato nas je obiskal in hvaležni smo mu.

S tem nastopom je napovedal začetek velike svetovne turneje An Evening with Michael Bublé, ki promovira njegovo najnovejšo studijsko izdajo (“Love”). To je šesta velika turneja v bogati karieri Michaela Bubléja, prva po štirih letih, njen prvi del pa vključuje tudi 27 ameriških mest, vključno s koncertom v legendarnem Madison Square Garden v New Yorku.

“Znova se ukvarjam s tistim, za kar sem bil ustvarjen. Vračam se v svet, ki potrebuje ljubezen, romantiko in smeh bolj kot kdaj koli prej, in to usmerjam skozi nove pesmi. To je najboljši album, kar sem jih kdaj posnel,” je dejal Michael Buble.

Setlista, Michael Bublé, 16.9.2019, Arena Zagreb

Feeling Good (Anthony Newley cover)
Haven’t Met You Yet
My Funny Valentine (Rodgers & Hart cover)
I Only Have Eyes for You (Harry Warren cover)
Sway (Dean Martin cover)
Such a Night (Clyde McPhatter & The Drifters cover)
(Up A) Lazy River (Hoagy Carmichael cover)
When You’re Smiling (Seger Ellis cover)
You’re Nobody Till Somebody Loves You (Russ Morgan and His Orchestra cover)
When I Fall in Love (Jeri Southern cover)
Love You Anymore
Forever Now
Home
Buona Sera Signorina (Louis Prima cover) (On B Stage)
Just a Gigolo / I Ain’t Got Nobody (Louis Prima cover) (On B Stage)
You Never Can Tell (Chuck Berry cover) (On B Stage)
Nobody but Me
Cry Me a River (Julie London cover)
Where or When (Rodgers & Hart cover)
Everything
You Were Always on My Mind (Gwen McCrae cover)