Koncert Benjamina Clementina prestavljen v Kino Šiška

Foto: arhiv organizatorja (FOTO: arhiv organizatorja)
Foto: arhiv organizatorja (FOTO: arhiv organizatorja)

Organizator obvešča, da je koncert Benjamina Clementinea, ki bo v petek, 17. maja 2019 prestavljen iz Cvetličarne v Kino Šiška. Datum in ura dogodka ostajata enaka. Vstopnice veljajo za novo lokacijo.

Po dveh letih se vrača na kraj zločina

Po nedavnih turnejah po Veliki Britaniji in ZDA z Davidom Byrnejem je edinstveni Benjamin Clementine najavil posebno, enkratno serijo akustičnih nastopov po Evropi. V maju in juniju 2019 bo tako moč videti njegove strastne glasbene poslastice, ki bodo tokrat še posebej unikatne, saj bodo to intimni akustični nastopi. Edinstveno živo doživetje z naslovom An Evening With Benjamin Clementine & His Parisian String Quintet bo na odru podprlo pet francoskih glasbenikov, vključno z Barbaro Le Liepvre na violončelu. Clementine bo v družbi godalcev izvajal pesmi z njegovih dveh kritično priznanih albumov, leta 2015 izdanega prvenca ‘At Least For Now‘, za katerega je prejel nagrado mercury, ter druge plošče ‘I Tell A Fly‘ iz leta 2017, s katero je nadaljeval uspeh prvenca. NPR ga je okronal za ‘glasbenega Georga Orwella za naše čase’. Poudariti velja, da je za maj in junij napovedal zgolj 24 koncertov, eden izmed njih pa bo tudi 17. maja v ljubljanski Kino Šiški. Leta 2017 je brez težav razprodal koncert v Kinu Šiška.

Je 30-letni rojeni Londončan, ki ga imajo za enega največjih poetov in najizvirnejših glasbenikov svoje generacije. V mladih letih je igral kitaro po ulicah Pariza, kjer je izoblikoval tudi svoj slog. Njegov glas je mešanica Edith Piaf in Nine Simone, za klavirjem pa deluje kot novodobni Ray Charles. Njegov glasbeni slog je svojsko unikaten, glasbeno razburljiv in nepričakovano navdušujoč. V pesmih obravnava življenjske tegobe, hkrati pa ostaja poetičen, meša ljubezen in melanholijo ter s sofisticiranimi lirikami podira tradicionalno strukturo pesmi in odkriva lastno inovativno glasbeno ozemlje.

Je prejemnik prestižne britanske nagrade mercury in francoskega grammyja, Francozi pa so mu februarja letos podelili tudi viteški naziv za njegov prispevek k umetnosti. Britanci ga imajo za eno najvplivnejših britanskih osebnosti, časopis The New York Times pa ga je označil eno od oseb, ki so pustile nezgrešljiv pečat na kulturnem področju.

Vstopnice za koncert lahko kupite TUKAJ.