Izšel je novi album Urške Majdič

Urška Majdič - UMA
Urška Majdič - UMA

Urška Majdič – UMA (prej Billysi), predstavlja svoj 5. album, kot UMA pa doživlja svoj prvenec. Pesmi na albumu so raznolike, dinamične, polne presenečenj, nežnih melodij in močnih sporočil. Album je mešanica melodičnega rocka, popa, jazza, celo bluesa odmogočnega sinfo rocka do čisto preproste akustike. ‘Neskončni album Duša‘, ki je izšel 5. maja 2019 je že na voljo na USB ključkih in tudi digitalno, na spletnih platformah.

UMA bo nekaj skladb predstavila v živo

Urška bo nekaj skladb iz albuma v živo predstavila 19. 5. 2019 na dogodku Jaya Shetttyja, ki se bo odvijal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Takoj za tem si bo vzela kreativno pavzo. Glasbena predstava UMA – Sensori Uma ‘za vse čute’ bo ugledala odrske luči aprila 2020.

Neskončni album ‘Duša’ pobira koščke bolečine in jih sestavlja v nekaj lepega. Prva skladba na albumu je iskra zgodbe, mantra in uvod v nadvse pronicljiv in emocionalen album. Ta ki se zaključi tako, kot se je začel pisati – z grobim demo posnetkom skladbe ‘Duša 1‘, ki je nastal ponoči, v prazni hiši, kmalu po smrti njenega očeta Dušana, ki mu je album tudi posvečen in na katerega je bila zelo navezana. Urška si želi, da skladbe dosežejo tudi vse druge duše, ki se najdejo na tej frekvenci.

Pesmi lahko delujejo katarzično, zdravilno, če se jim popolnoma prepustiš in ji razgališ srce. Z začetkom ustvarjanja albuma se je začelo celjenje. Album je izšel na tretjo obletnico očetove smrti.

Poleg Urške, glavne soavtorice in tekstopiske, so album ustvarjali glasbeniki, ki so albumu dodali svoj osebni pečat. Pesmi so bile še v neobdelani obliki premierno predstavljene v živo na koncertu Duša 5. 5. 2017 v Cankarjevem domu. Obiskovalci so po koncertu podali izjave, da je bil to en bolj čustvenih, “magičnih” in iskrenih koncertov, ki jim bo za vedno ostal v spominu. Urška je s svojimi glasbenimi kolegi, s katerimi so uresničili ta koncert, celotni izkupiček od vstopnic podarila v dobrodelne namene.