Kiwi Flash na krilih ‘Gramofona’ s turnejo po Sloveniji!

Kiwi Flash – Gala Hala (Foto: Ali Kovačič)

Ljubljanska eksotična zasedba Kiwi Flash predstavlja videospot za ‘Gramofon’, s katerim se podajajo na koncertno turnejo po celotni Sloveniji. 

Drugi singel skupine, ki je lansko leto navdušila z ‘Dežela Nela’, sledi njihovi temačni podobi, tako vizualno kot besedilno. Tudi tokrat so se namreč dokazali kot izredno izrazni in izstopajoči v poplavi glasbenih tekstov. Celoten spisek koncertnih datumov sledi kmalu.

Jure Vukina, Kiwi Flash (Foto: Ali Kovačič)

V njihovih besedah: 

“Gramofon je skladba, ki na malce drugačen način pripoveduje več različnih zgodb. Poslušalec lahko v besedilu odkrije neuslišano ljubezen, misli morilca ali pa le zgodbo posameznika, ki se počuti ujet v monotono življenje današnje družbe. Kljub temu, da se zaveda njene strupenosti, hrepeni po tem, da bi bil sprejet, da bi ubral mamljivo, a lažjo in ne nujno najbolj izpolnjujočo pot.”


Kiwi Flash je mlada rock skupina iz Ljubljane, ki v svojo glasbo vključuje elemente rocka in funka. V sedanji zasedbi deluje od maja 2018 in piše pesmi tako v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku. Sestavljajo jo kitarista Aljaž Pečak in Rok Mlinar, basist Jure Vukina in bobnarka Ana toličič. V manj kot dveh letih ustvarjanja so nastopili že na lepem številu odrov, med drugim na Trnov festu, Vič stocku, Gori rocka, festivalu Oživela ulica, ogrevali pa so tudi za večje skupine kot so Mrfy, Koala voice in Zmelkoow. Od tega meseca naprej napovedujejo tudi turnejo po Sloveniji, ki so jo poimenovali po novem singlu – Gramofon Tour. Začela se bo v Celju, končala pa v Ljubljani, zraven pa bodo kot predskupina nastopalli še China traffic, Kokosy in Tooth in the sky.