Pričel se je KAVČ FESTIVAL (8.2-16.2)

Kavč Festival

Subkulturni Kavč Festival pomeni implantacijo umetnosti tja, kamor sodi – v naš vsakdan. Edinstvena oblika festivala omogoča, da si lahko kdorkoli v svoji spalnici, kuhinji ali dnevni sobi omisli koncert ali predstavo.

Specifike prostora pri tem nikakor niso ovira, temveč dodana vrednost. Ker obiskovalci pridobijo naslov šele ob rezervaciji brezplačne vstopnice, ostaja narava dogodkov zasebne narave in daje občutek, kot da bi prišli k nekomu na obisk. S seboj je potrebno prinesti copate, kaj za pod zob in priporočeni prostovoljni prispevek, ki predstavlja edino plačilo nekaterim izvrstnim in uveljavljenim umetnikom s celega sveta.

www.kavcfest.si
Subkulturni KAVČ FESTIVAL
mednarodni vseslovenski festival intimnih sobnih dogodkov
130 dogodkov v 90 stanovanjih, 8 mest, 80 skupin s celega sveta

MARIBOR 8. – 10. februar (9 dogodkov)
LJUBLJANA 11. – 15. februar (cca. 100 dogodkov)
SLOVENIJA in TRST 11. – 15. februar (12 dogodkov)
LOŠKA DOLINA 16. februar (6 dogodkov)

SUBTILNO OŽIVLJANJE MEST IN VASI
Letos se program iz prestolnice seli tudi v Maribor, Celje, Novo Gorico, Loško dolino, Istro, Trst, Kamnik, na Ptuj in še kam. Kljub temu bo velika večina dogodkov (okoli 100 v 5 dneh) potekala v Ljubljani, kjer se bodo vsak večer vrstili javni nastopi in jam sessioni. Koncept promovira tudi posebne prostore, kot so bolnišnice, uradi, manjši lokali, študentski domovi ali domovanja brezdomcev. Zato ne bodite presenečeni, če se namesto v stanovanju znajdete pod mostom, zaporniški celici ali v predsedniški palači.

DOGODKI ZA RANLJIVE SKUPINE
Festival bo posebno pozornost namenil dogodkom za ranljive skupine. Med drugim bomo v Hiši otrok in umetnosti organizirali koncert za otroke z motnjami v duševnem razvoju ter dogodek za brezdomce, od katerega bomo zbrane prispevke namenili organizaciji Kralji Ulice. Tema brezdomstva, kot produkta vedno večjega družbenega razslojevanja, bo tudi ena od rdečih niti festivala.

CEL SVET V VAŠEM STANOVANJU
Letos se bo v 90 stanovanjih odvilo 130 dogodkov. Večinoma gre za etno-fusion glasbo, lutkovne predstave, izjemoma pa tudi plesne predstave, rock in jazz koncerte ali performanse.

Projekt je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS, MCLU Koper in KD Matita.