Kitarist skupine Symphony X bo izdal samostojni album

Michael Romeo

Kitarist ameriške progresivne metal zasedbe Symphony X Michael Romeo bo letos poleti izdal samostojni studijski album ‘War Of The Worlds Pt. 1 ‘, te dni pa je izdal skladbo ‘Black‘, ki bo prav tako na prihajajočem ploščku.

Album bo izšel konec julija

Album ‘War Of The Worlds Pt. 1 ‘, bo uradno izšel 27. julija pod okriljem glasbene založbe Music Theories Recordings/Mascot Label Group. Romeo je skladbe ustvaril v osemnajstih mesecih pri sebi doma, natančneje v njegovem studiu. Na pomoč pa so mu priskočili še pevec Rick Castellano, basist John ‘JD’ DeServio in bobnar John Macaluso.

Glede albuma pa je Romeo povedal: ‘To sem jaz, ki na kup dajem vse stvari, ki jih imam rad v glasbi. Nekdo bo morda prisluhnil in rekel: kaj za vraga pa ta fant misli? A vse je v ustvarjalnosti in se imeti ob tem dobro. Moji oboževalci bodo morda mislili, da sem izgubil pamet s tem albumom!’

Dodal je še: ‘To je bila perfektna priložnost. Planeti so se dali na svoje mesto in končno smo lahko delali skupaj. Odlično je bilo igrati skupaj z DeServiom.’

Je pa ob enem Romeo še povedal, da je tudi drugi del albuma že skoraj končan, manjka le še nekaj vokalnih linij, nekaj solo kitarskih vložkov in nekaj manjših popravkov.

Naslovnica albuma 'War Of The Worlds Pt. 1'.
Naslovnica albuma ‘War Of The Worlds Pt. 1’.

Seznam skladb na albumu ‘War Of The Worlds Pt. 1’:
1. Introduction
2. Fear Of The Unknown
3. Black
4. F*cking Robotos
5. Djinn
6. Believe
7. Difference
8. War Machine
9. Oblivion
10. Constellations