God Is An Astonaut oktobra tudi v Ljubljani

Skupina God Is an Astronaut
Skupina God Is an Astronaut

God Is An Astronaut je Irska post – rock tri članska zasedba, ki sta jo leta 2002 formirala brata Niels in Torsten Kinsella. Poleg omenjenih bratov je redni član skupine še bobnar Lloyd Hanney, na turnejah pa se jim kot četrti član, na kitari in klaviaturah, pridruži še Robert Murphy.

Kot že omenjeno, gre za tričlansko alternativno skupino, ki poleg rock osnove vsebuje elemente elektronske glasbe. Njihove skladbe so tako brezkompromisno inštrumentalne. Zvokovno pa se poigravajo z različnimi frekvencami, dinamikami in melodiko, pri čemer je tudi vokal zgolj zvočni efekt, posledica vsega tega pa je hipnotičen in eteričen zvok.

Tokrat še bolj temačni

27. aprila 2018 je skupina izdala svoj deveti studijski album z naslovom ‘Epitaph‘, ki je izšel pri založbi Napalm Records, pospremil pa ga je tudi istoimenski singl.

Album je sicer nekoliko drugačen od tega kar smo poslušalci vajeni. Že celoten koncept naslovnice narekuje razpoloženje, ki ga prinaša. Le ta pa je bistveno bolj temačen in melanholičen od prejšnjih. Na njem tako najdemo vse, od nežnih klasičnih pa vse do trših metalskih zvokov.

‘Epitaph’  je pravzaprav tematski album. Brata  Kinsella sta navdih zanj črpala iz osebne tragedije in tako dobesedno ustvarila epitaf oz. nagrobni spomenik njunemu prekmalu umrlemu bratrancu. Ob poslušanju tega albuma bi lahko rekli, da gre za uglasbljene faze žalovanja.

V sklopu evropske turneje se bo zasedba oglasila tudi pri nas. V ljubljanski Kino Šiška se bodo vrnili 12. oktobra, in tudi tokrat se nam obeta prava avdio – vizualna poslastica. Vstopnice lahko kupite TUKAJ.