Kirk Hammett ima na tone materiala za nov studijski album Metallice

Kirk Hammett (FOTO: Guitar Player)
Kirk Hammett (FOTO: Guitar Player)

V intervjuju za avstralsko revijo Mixdown je spregovoril Kirk Hammett, kitarist zasedbe Metallica in med drugim dejal, da bo njihova turneja ‘WorldWired’ trajala do novembra, nato pa bi lahko prišel čas, da se spet zaprejo v studio.

 

Hammett pri ustvarjanju prejšnjega albuma ni sodeloval

Oboževalci so v preteklosti morali čakati pet let na album ‘Death Magnetic‘, nato pa še dolgim sedem let na album ‘Hardwired… To Self-Destruct‘, a Kirk je tokrat poudaril, da jim na novi studijski album tokrat vendarle morda le ne bo treba čakati tako dolgo.

Kirk Hammett je dejal: ‘Ko sem bil star 13-14 let, so skupine album izdajale vsako leto. Resno, KISS so izdali album vsakih osem mesecev. Nič devetletnega čakanja med albumi. Nihče od nas ni zelo zadovoljen z dejstvo, da je bilo treba čakati tako dolgo. Upamo, da se bomo tokrat izognili tako dolgemu čakanju. Smo v tretjem letu od izdaje ‘Hardwired’. Morda bi se lahko malo bolj osredotočili in šli v studio nekoliko hitreje. Imam na tone materiala. Čezmerno sem komponiral, zato sem pripravljen na studio kadarkoli.’

Frontman James Hetfield pa je leta 2016 razkril, da Hammett ni bil vključen v proces pisanja skladb za aktualni studijski album ‘Hardwired… To Self-Destruct’, kajti ni imel nikakršnih riffov. Hammett se je takrat skliceval na to, da je izgubil svoj mobilni telefon, na katerem je imel posnete številne dobre riffe, ki bi jih lahko uporabili za nov studijski album. V resnici ni nobena skrivnost, da sta gonili sili skupine Metallica prav pevec James Hetfield in bobnar Lars Ulrich.

Koliko časa bomo v resnici čakali na nov studijski album pa bo pokazal čas …