Kako bi Cirice od Ghost zvenela, če bi jo igrala Metallica

Kako bi Cirice zvenela, če bi jo izvajala Metallica?
Foto: Rae Lemeshow-Barooshian / Amy Harris

Cirice” je ena težjih pesmi švedskih rockerjev Ghost, a kako bi se slišalo, če bi skladbo igrala Metallica?

YouTuber Denis Pauna je znova ustvaril odlično priredbo, tokrat z obdelavo skladbe “Cirice”, da zveni kot Metallica iz obdobja Black albuma.

“Osredotočil sem se predvsem na obdobje Black albuma, vendar je mogoče slišati tudi nekaj ostalih obdobij,” je v opisu za video zapisal Pauna. “Poenostavljeno bobnanje 90-ih z značilnimi Larsovimi [Ulrich] nenadnimi filli in činelami, ter s težkimi kitarami in grobim glasom (kjer je zajetega več Lemmyja kot Jamesa (Hetfielda).”

Pauna je tudi ugotovil, da je Hetfield pravzaprav oboževalec skupine Ghost. Leta 2018 se je pojavil posnetek, na katerem je frontman igral riff za “Cirice”, nato pa je Metallica leta 2019 s seboj na turnejo odpeljala Ghost. Številni komentatorji Paunovega videa so poudarili, da ta izvedba “Cirice” dejansko zveni bolj kot da bi izhajala iz …And Justice for All obdobja, ne pa iz Black albuma. Naj bo bilo katero obdobje, če bi Paunovo verzijo pesmi “Cirice” slišali prvič, verjetno ne bi ugotovili, da je to v bistvu skladba od skupine Ghost.

Skladba “Cirice” se nahaja na Meliora, tretjem studijskem albumu skupine Ghost, ki je izšel 21. avgusta 2015, pri založbi Loma Vista. Recenzijo albuma si lahko preberete tukaj.

Glasbenik Denis Pauna je ustvaril nešteto videov, podobnih temu, in ustvarjal kombinacije pesmi izvajalcev, ki si med seboj niso podobne. Nedavno je posnel tudi skladbo od Metallice “For Who Bell Tolls”, narejena v slogu Alice In Chains.