Bivši kitarist Cannibal Corpse obsojen za vlom in napad

Pat O'Brien, bivši kitarist skupine Cannibal Corpse
Pat O'Brien - foto: Kathy Flynn, WickedGoddessPhotography.com

Nekdanji kitarist skupine Cannibal Corpse Pat O’Brien je bil zaradi bizarne serije incidentov, ki so se odvijali 10. decembra 2018, obsojen na že odsluženo kazen in pet let pogojne kazni ter na denarno kazen v višini 23.793,45 USD.

Glasbenik je bil aretiran in obtožen vloma v stanovanje, napada in hujšega napada na policista. Vse to se je dogajalo medtem, ko so gasilci skušali pogasiti požar, ki je zajel njegov najeti dom. Gašenje požara je bilo oteženo zaradi večkratnih eksplozij streliva, medtem ko so gasilci poskušali obvladati požar. V domu so kasneje našli več kot 80 kosov orožja, na tisoče nabojev in tri lobanje.

Medtem, ko so gasilci skrbeli za požar, je policija prejela poročila o vlomu v bližnje stanovanje, kamor naj bi glasbenik vstopil brez dovoljenja. Ker ni hotel zapustiti stanovanja, naj bi kitarist potisnil žensko in pobegnil na dvorišče. Policija je O’Briena na koncu našla za ograjo blizu njegove hiše in ko so ga odkrili, je policiste napadel nožem. Lastnik stanovanja, v katerega je vdrl O’Brien, je za ABC dejal, da je mislil, da glasbenik halucinira, ko je govoril, da ga nekdo lovi in se je skušal skriti v omari. Kasneje je bil odpeljan v zaporu okrožja Hillsboro, na sodišču pa se je pojavil v prisilnem jopiču.

Fisher je zajokal, ko je O’Briena videl na sodišču v prisilnem jopiču

14. decembra je bil izpuščen proti varščini v višini 50.000 USD. Po aretaciji O’Brien so Cannibal Corpse dali izjavo, da ne želijo “nič drugega kot najboljše za našega brata in partnerja, Pata”. Dodali so še, da je O’Brien prejel vso potrebno pomoč, da ceni ljubezen in podporo oboževalcev in da se veseli, da se nekoč zdrav vrne. Pevec skupine Cannibal Corpse George “Corpsegrinder” Fisher je kasneje še razkril, da je zajokal, ko je O’Briena prvič videl na sodišču, ko je nosil prisilni jopič.

Februarja 2021 so Cannibal Corpse razkrili, da je Erik Rutan iz skupine Hate Eternal, ko je leta 2019 med O’Brienovo odsotnostjo nastopal kot njihov kitarist na koncertih, uradno član skupine, hkrati pa vseeno še nadaljuje sodelovanje s Hate Eternal.

Poleg O’Brienove denarne kazni in obsodbe, mu je bilo naloženo, da nadaljuje s terapijo z odvajanjem od drog in alkohola, opravljal bo naključne teste na mamila, odslužiti pa mora tudi 150 ur družbeno koristnega dela in se izogibati alkoholu in prepovedanim substancam.

Cannibal Corpse in Pat O’Brien leta 2014 na Mayhem festivalu