K.K. Downing verjame, da se bo David Ellefson vrnil

K.K. Downing verjame, da se bo David Ellefson vrnil
Foto: Kevin Winter

K.K. Downing je izrazil podporo Davidu Ellefsonu, ki se je pred kratkim razšel s skupino Megadeth, potem ko je na spletu pricurljala vrsta intimnih videoposnetkov.

Kitarist in ustanovni član skupine Judas Priest je o tej temi razpravljal v nedavni epizodi oddaje Trunk Nation Eddieja Trunka na SiriusXM. “Z Daveom sva vsake toliko časa v stiku in poslal sem mu sporočilo, da ima veliko prijateljev po vsem svetu. In on jih ima. Ljudem ni samo všeč, resnično ga imajo radi. Ker je takšen gospod,” je dejal Downing in opozoril, da je Ellefson tisti glasbenik, ki se vedno druži in pogovarja z oboževalci.

“Če bi se to zgodilo v sedemdesetih ali osemdesetih letih, bi preprosto rekli, da je to pač rokenrol,” je v smehu dejal kitarist. “Vsi imamo različne prednosti in slabosti, še posebej kot moški, se bojim. Kjer je David zamočil, so mnogi drugi prej ‘zaprli vrata’, ni pa drugačen od nikogar drugega.” Downing želi basistu dobro in ne dvomi, da se bo “vrnil”.

Prejšnji mesec so se v spletu pojavili osebni pogovori med Ellefson in žensko. Čeprav se je vpletena ženska oglasila z izjavo, ki potrjuje, da je bila zveza sporazumna, so pri Megadeth sporočili, da basist ni več v skupini. Basist je nato izdal svojo izjavo in zatrdil, da bo nad osebo, ki je vsebino naložila na splet, podal obtožbe zaradi “maščevalne pornografije”.