Megadeth prekinili sodelovanje z Ellefsonom

Megadeth so včeraj, v ponedeljek, 24. maja, podali uradno izjavo, da so prekinili sodelovanje z basistom Davidom Ellefsonom.

Pred dvema tednoma je namreč prišlo do polemike o vpletenosti Ellefsona v spolni škandal z mladoletno osebno. Ellefson to zanika.

“Naše oboževalce obveščamo, da David Ellefson ne igra več v skupini Megadeth in da se z njim uradno ločujemo,” se je začelo sporočilo veteranske metal skupine, ki jo je podpisal frontman Dave Mustaine. Dodal je še: “Te odločitve ne jemljemo zlahka. Čeprav ne poznamo vseh podrobnosti o tem, kaj se je zgodilo, je pri že tako napetem odnosu dovolj že to, kar je bilo razkrito, tako da je nemogoče nadaljno sodelovanje.”

V začetku tega meseca je na družbena omrežja pricurljalo več interakcij med Ellefsonom in žensko, kjer so bili zajeti video klici, posredovanje slik in pogovori. Oseba na Instagramu je trdila, da ima podrobnosti o teh izmenjavah, ki je očitno potekala že kar nekaj časa. Namreč oseba je posredovala posnetke zaslona domnevnega dopisovanja med Ellefsonom in omenjeno žensko, ki je bila, ko sta prvič začela komunicirati, še domnevno mladoletna, ob domnevni videokonferenci pa naj bi bila stara že več kot 18 let. Razkrite so bile tudi druge domnevne izmenjave med glasbenikom in bolj mladoletnimi oboževalkami.

10. maja je Ellefson priznal, da je vpleten v “zasebne in osebne pogovore”, ki so bili javno objavljeni, vendar je trdil, da gre za “interakcije z odraslimi, ki so bile umaknjene iz konteksta.” Teden dni kasneje je basist izbrisal svoj račun na Twitterju in svoj Instagram postavil na zaseben.

Ko so se v Megadeth prvič seznanil s situacijo okoli Ellefsona, so objavili izjavo, v kateri “pozorno spremljajo dogajanje. Kar zadeva ustvarjalnost in poslovanje, se vsi med seboj poznamo. Davidovo zasebno življenje je stvar, ki jo je obdržal zase.”

Včeraj je bila končna odločitev skupine jasna – Ellefson ni več član skupine Megadeth. To pa ni prvič, da je basist ni član skupine. Čeprav je soustanovitelj Megadetha, ni bil njen član 6 let po reformaciji skupine leta 2004.

Megadeth imajo v načrtu ponovni nastopati na turneji Metal Tour of the Year to poletje skupaj z Lamb of God, Trivium in In Flames. Vstopnice dobite na metaltouroftheyear.com.