K.K. Downing pravi, da je pred njim še dolga pot

K.K. Downing pravi, da je pred njim še dolga pot
K.K. Downing - foto: George Chin

V novem intervjuju za “I Ask No One With Kevin Re LoVullo” je nekdanji kitarist skupine Judas Priest, K.K. Downing spregovoril o dejstvu, da je bil med pandemijo koronavirusa odmaknjen od koncertnih dvoran in da ni mogel ustrezno promovirati nedavno izdanega prvenca svoje nove skupine KK’s Priest.

“To je nadležno. Zelo nadležno,” je dejal. “Pravzaprav sem včeraj dobil poživitveni odmerek. Tega nisem hotel. Mislim, da si nihče tega ne želi. Tudi dejstvo, da je moja draga mama stara 88 let in da živiš v strahu, da bi jo okužil…. Nikoli si ne bi odpustil. In ker je stvar v tem, da rad hodim tudi na koncerte in podobne stvari, in ker sem star, mislim, da je zdaj nekako smiselno.”

S sklicevanjem na izjemno pozitiven odziv na KK’s Priest, je Downing dodal: “Očitno je, da mi je vse to všeč. To je novo življenje. In pred mano je še dolga pot.”

Downingu se je v KK’s Priest pridružil nekdanji pevec skupine Judas Priest Tim “Ripper” Owens, kitarist A.J. Mills (HOSTILE), basist Tony Newton (VOODOO SIX) in bobnar Sean Elg (DEATHRIDERS, CAGE).

Album “Sermons Of The Sinner” je Downing pisal in snemal štiri mesece in skupaj z novimi idejami celo obudil nekaj arhiviranih rifov iz 80. let. “Sermons Of The Sinner” je izšel 1. oktobra pri založbi Explorer1 Music Group/EX1 Records. Recenzijo albuma si lahko preberete tukaj.

K.K. Downing je ustanovili KK’s Priest, potem ko so Judas Priest zavrnili njegovo ponudbo, da se ponovno pridruži skupini na turneji ob njihovi 50. obletnici. Sledilo je nekaj slavnih odrskih nastopov, najprej z nekdanjim kitaristom Manowar Rossom The Bossom poleti 2019, nato pa z enkratno zasedbo, ki je vključevala nekdanjega basista Megadeth Davida Ellefsona in nekdanjega bobnarja Judas Priest Lesa Binksa pozneje istega leta.

Downing je leta 2011 zapustil Judas Priest zaradi trditev o konfliktu v skupini, slabem upravljanju in upadajoči kakovosti izvajanja. Zamenjal ga je skoraj tri desetletja mlajši Richie Faulkner.