Ian Paice je v videu delil nekaj svojih tehnik igranja bobnov

Ian Paice je v videu delil nekaj svojih tehnik igranja bobnov
Ian Paice - foto: Ethan Miller, Getty Images

V 17-minutnem video posnetku je bobnar skupine DEEP PURPLE, Ian Paice delil nekaj svojih posnetkov z vaje in govoril o tem, kako se pripravlja na snemanje albumov.

Nekateri menijo, da je Paice prednik današnjega rock bobnanja. Uspešnice, kot so “Space Truckin'”, “Hush”, “Fireball” in “Smoke On The Water”, dokazujejo, da je Ian pomagal ustvariti žanr, ki bo trajal še mnogo let. Pravzaprav je v dolgi karieri skupine DEEP PURPLE, ki je doživela številne spremembe med člani, edini bobnar, ki ga je skupina kdaj imela. Ko je skupina leta 1976 razpadla, se je Ian pridružil vokalistu Davidu Coverdaleu in ustanovil WHITESNAKE. Po kratkem premoru so se DEEP PURPLE ponovno združili leta 1984 za izdajo “Perfect Strangers” in od takrat niso nehali nastopati.

Leta 2020 so Paicea med oddajo z oboževalci vprašali, ali je kdaj čutil potrebo po igranju dvojnega bas bobna. Odgovoril je: “No, v resnici ne. Edinkrat, ko sem to zares naredil, je bilo na ‘Fireball’, ker je dvojni bas boben nekaj dodal skladbi. Kitarski riff je potreboval moč dveh udarcev.”

“Ko sem odraščal, je bil edini fant, za katerega sem vedel, ki je dejansko uporabljal dva bas bobna, čudoviti Louie Bellson,” je nadaljeval. “In tudi on tega v resnici ni obvladal, čemur bi tako rekli. Danes je nekaj čudovitih mladih bobnarjev, ki so stvar dveh bas bobnov spravili v neverjetno likovno umetnost. Ampak jaz sem vedno raje razmišljal v vzorcih.”

“Včasih pri bas bobnih ni pomembno, kam daš noto, ampak kam ne daš note, in zaradi tega stvar deluje,” je pojasnil.

Najnovejši studijski album DEEP PURPLE, album priredb z naslovom “Turning To Crime“, je izšel 26. novembra prek earMUSIC. LP vsebuje različice odličnih rock klasik in glasbenih draguljev skupine DEEP PURPLE – vključno s pesmimi, ki so jih prvotno posneli Bob Dylan, FLEETWOOD MAC, Bob Seger, CREAM in THE YARDBIRDS – ki jih je skrbno izbral vsak član skupine.