Jure Lesar: ‘Zemljin sin’ se bo danes izštekal!

Jure Lesar (FOTO: JANEZ VOLMAJER)
Jure Lesar (FOTO: JANEZ VOLMAJER)

Danes zvečer, 11. junija 2019 bo akustična krila svoji glasbi nadel obalni kantavtor JURE LESAR. Izvrstnim skladbam s solističnega prvenca ‘Zemljin sin‘ bo dodal nove pesmi, zamolčal pa ne bo tudi svoje preteklosti s skupino Eskobars. Prištekajte se ob 22.25 na frekvence Vala 202 ali na spletni video prenos.

Prisluhnili boste lahko številnim uspešnicam

‘Mestno kolo’, ‘Drugačen’, ‘Oči očeta’. Čudovite skladbe, ki v zadnjem letu preplavljajo radijske valove. Energične, provokativne, dopadljive, odprte. Polne jasnih sporočil. Ustvaril jih je JURE LESAR, dvaintridesetletni Pirančan, ki je po zaključku zgodbe s skupino Eskobars krenil na solistično pot ter lani jeseni pridelal izvrstni album ‘Zemljin sin’. Album, ki tke mostove od Beatlov prek žlahtne tradicije slovenskega obalnega pop rocka do sodobnega indie zvoka. Ki se ne ustavlja ne na Kraškem robu ne na vrhu Triglava.

”Zemljin sin’ je obstajal že za časa benda Eskobars, skladba je govorila o idealnem človeku, ki je v sožitju z naravo. Po osmih letih sem se vrnil k njemu s sporočilom o tem, kar se dogaja danes. Spodbudila me je zgodba Pirančana, ki je dobil obvestilo o izgonu iz države, to me je šokiralo. Pripadnost dojemam kot pripadnost kraju, v katerem živim, ne kot pripadnost državi ali zastavi,’ pripoveduje Jure.

Brez nadaljnjih besedi – Jure Lesar je eden tistih, ki jim je vredno prisluhniti. Iz bitov ali z vinila. Posnetega ali v živo. Na koncertih ali v oddaji Izštekani. V njej bo pravoverni izštekani zvok lovil v družbi mojstrov. Z njim bodo David Morgan (bobni), Denis Horvat(klavir, hammond), Luka Mrdakovič (kontrabas), Jan Fanedl (akustična kitara), Zoran Čalić (akustična kitara) in Martin Janežič Buco (tolkala, glockenspiel).

Akustični koncertni kompas Jureta Lesarja to poletje kaže še v te smeri: 15. junij – festival akustične glasbe Grad akustik v Ajdovščini, 4. julij – Festival Bertoki, 31. julij – Festival z biseri v Kopru.