JURE LESAR: ‘Ohranite svoj žar’

FOTO: Mars Music d.o.o. / Dallas d.o.o., promo
FOTO: Mars Music d.o.o. / Dallas d.o.o.

Jure Lesar je avtor glasbe in besedil, pevec, kitarist, poznamo pa ga tudi kot člana zasedbe Eskobars. Tokrat nam predstavlja svoj novi projekt in album z naslovom Zemljin sin, ki bo izšel jeseni. Pri projektu so sodelovali Denis Horvat (producent in multiinstrumentalist), David Morgan (bobni), Zoran Čalić (kitara), Luka Mrdakovič (bas) in Jan Fanedl (kitara).

ROCKER.SI:  Kdo sploh je Jure Lesar? Kako bi se predstavili bralkam in bralcem, ki vas še ne poznajo?

JURE LESAR: Včasih se isto stvar sprašujem tudi sam. Vem, da sem zelo emotiven in da se nahajam v nenehnem iskanju svojega doma, v  katerem prevladujeta ljubezen in strast do rock ‘n’ rolla ter poezije. Te stvari me osvobajajo in ohranjajo moj notranji svet. Iz katerega prihajajo ideje, ki tvorijo smisel mojega obstoja.

ROCKER.SI:  Kje vse vam lahko ljudje sledijo?

JURE LESAR: Na Facebooku in na Instangramu.

ROCKER.SI:  Pred kratkim ste izdali singel ‘Mestno kolo’, s katerim napovedujete izid solo albuma z naslovom Zemljin sin. Kdo je Zemljin sin? Smo to vsi Zemljani, ali se v ozadju skriva kaj drugega?

JURE LESAR: To smo vsi, samo da nekateri ljudje tega še ne vedo zaradi česar pa tega tudi ne čutijo. Biti Zemljin sin, pomeni pripadnost Zemlji in lepoti kraja, v katerem živimo, da si človek, ki ima rad svoj planet in da si del njega.

ROCKER.SI:  Koliko skladb bo vseboval novi album?

JURE LESAR: 9 skladb.

ROCKER.SI:  Ste zanj uporabili vse ideje? Izvira katera od njih še iz časov delovanja v zasedbi Eskobars?

JURE LESAR: Nisem uporabil vseh idej. Še več, začel sem ustvarjati nove skladbe. Drugače pa se bo na albumu nahajal samo en kitarski »riff«, ki izvira iz omenjenih časov. Vse pesmi, ki bodo na albumu, sem ustvaril in posnel v roku enega leta.

ROCKER.SI:  V kakšnih oblikah bomo lahko poslušali novi album?

JURE LESAR: Album bo izšel na CD-ju, možen bo digitalni prenos, kasneje pa bo album dostopen tudi na vinilu.

FOTO: Mars Music d.o.o. / Dallas d.o.o.

ROCKER.SI:  Kako je potekalo snemanje albuma, se vam je med tem pripetilo  kaj nenavadnega, zanimivega?

JURE LESAR: Dokler nismo v »placu« ustvarili pogojev za snemanje v živo, smo [večino] pesni posneli na podlagi mojih delovnih posnetkov. Na plošči se bosta tako nahajali tudi dve skladbi, ki smo ju posneli v živo.

Poleg tega bi rad izpostavil še eno zanimivost. Gre za moj prvi album, na katerem bo nekdo drug zapel moj komad. Ustvaril sem namreč pesem v srbo-hrvaščini, katero je zapel moj prijatelj in super kitarist Zoran Čalić (Majke). Poleg tega je Zoki posnel kitaro še za tri druge komade na albumu.

ROCKER.SI:  Kakšni pa so vaši načrti za prihodnost, po tem, ko boste izdali album?

JURE LESAR: Živeti, koncertirati in ustvarjati naprej.

ROCKER.SI:  Še kakšna zaključna misel? Kaj bi sporočili našim sledilcem?

JURE LESAR: Ostanite drugačni in ohranite svoj žar.