David Cross z novim albumom ‘Crossing The Tracks’

David Cross (FOTO: Arhiv izvajalca)

Nekdanji violinist angleških progresivnih rockerjev King Crimson, David Cross, je 22.junija izdal nov samostojni album z naslovom ‘Crossing The Tracks‘.

 

Skladb za album ni napisal sam

Za potrebe tega albuma je Cross k sodelovanju povabil različne glasbene kolege in kolegice. Svoj glas so tako posodile Sonja Kraushofer, Anne-Marie Hurst, Ofra Haza, Kimberly Freeman, Marion Küchenmeister in Eva O.

Plošček sicer vsebuje 12 vokalno inštrumentalnih skladb, ki pa jih Cross ni napisal sam.  Kot pravi izvajalec, so mu bile skladbe predstavljene s strani založbe Cleopatra Records in producenta Jurgena Englera. Pri tem sta mu tako založba kot producent pustila umetniško svobodo.

Cross, ki je sicer tudi sam skladatelj, izvajalec in producent, se je tako prvič znašel v novi vlogi, a kot pravi sam, je bila privlačnost umetniške svobode in novega glasbenega izziva premočna, da bi se upiral.

Pri nastajanju melodije je sicer želel ostati zvest obstoječim skladbam in izvedbi drugih umetnikov, ob enem pa je želel pustiti tudi svoj pečat  z dodajanjem melodije, violinskih vložkov in solaž