Julija bodo v Ljubljani nastopili Marax

Marax (foto PROMO)

V torek, 13. julija, bodo v Ljubljani (Center slovanskih kultur France Prešeren) nastopili Marax.

Marax je simfonična black metal skupina, ki združuje člane iz Savinjske doline in Ljubljane, aktivne tudi v drugih bandih. Člani so Nord Slayer na kitari (ter studijsko na bas kitari in klaviaturah), Morgoth na bobnih, Anin Astaroth na vokalu in Mors Violinis na violini.

Skupina je nastala pozimi leta 2017. Decembra so izdali prvi singel, The Relinquishment of Existence, z EP-ja The Abyss of Illusions, ki je izšel 28. aprila 2018 v samozaložbi in ki so ga premierno predstavili istega dne na festivalu Fuck Off Commercial v Šeščah. Skupina je konec leta 2018 posnela svoj drugi EP z naslovom Dance within the Flames of Burning Fire, ki je izšel 1. januarja 2019, prav tako v samozaložbi. Konec istega leta so začeli snemati prvi album, The Witch, ki so ga izdali 24. aprila 2020 (samozaložba).

Poleti leta 2020 so posneli še EP Still Think You’re Holy (A Tribute to Eliminator), ki so ga digitalno izdali 23. avgusta 2020, nato pa je (fizično) izšel še pri južnoameriški založbi Antitesis Records. Do marca 2020 so redno koncertirali po Sloveniji, predstavili pa so se tudi na koncertu v Avstriji (Celovec). Med drugim so 3. avgusta 2019 nastopili kot predskupina brazilskih NervoChaos.

Facebook dogodek