Judas Priest o novem albumu

Judas Priest (FOTO: Billboard)
Judas Priest (FOTO: Billboard)

Člana zasedbe Judas Priest Rob Halford in Richie Faulkner sta v sklopu dveh ločenih intervjujev potrdila, da zasedba počasi vstopa v naslednjo fazo priprave naslednika plošče Firepower (2018). Plošča Firepower je ob svojem izidu na Billboard 200 zasedla peto mesto, kar jo uvršča na sam vrh bandovega kataloga.

Rob Halford je za NME povedal:

Na voljo imamo veliko izbiro močnih skladb — praktično celoten album. Pred vstopom v produkcijsko fazo nas čaka še veliko dela. Upam, da se bomo lahko kmalu srečali v živo.

Faulkner je za Trunk Nation With Eddie Trunk povedal, da so trenutne zdravstvene razmere (tako kot mnogim) tudi Judas Priest prekrižale načrte:

S pripravo nove plošče smo začeli na začetku letošnjega leta. Jaz, Glenn [Tipton, kitara] in Rob smo se čez poletje vrnili domov, kasneje pa smo nameravali nadaljevati z delom. Tako smo ustvarili zadnji album [Firepower] in ne vidim razloga, zakaj bi spreminjali formulo. Do zdaj nismo imeli možnosti. Toda takoj, ko bomo lahko, takoj, ko se bomo vrnili v neko normalno stanje, se bomo vrnili v studio in nadaljevali z delom.

Judas Priest so Slovenijo nazadnje obiskali leta 2018, ko so nastopili na MetalDays. Zasedba bi se morala letos vrniti, a je bila njena vrnitev zaradi aktualnih zdravstvenih razmer prestavljena na naslednje leto.