Judas Priest: ”Firepower’ ne bo naš zadnji album’

Spregovoril je basist legendarne britanske heavy metal zasedbe Judas Priest Ian Hill in dejal, da ‘ne načrtujejo’ zaključiti svoje snemalne kariere z nedavno izdanim ploščkom ‘Firepower‘.

Ian Hill o prihodnosti skupine Judas Priest

Nedvomno je bil tako med oboževalci, kot tudi med glasbenimi krtiki album ‘Firepower’ odlično sprejet. Žal ga je nekoliko zasenčila novica, da kitarist Glenn Tipton boleha zaradi Parkinsonove bolezni, zaradi česar se je bil prisiljen tudi upokojiti in svoje mesto prepustil Andyju Sneapu.
Uradno sicer Glenn skupine ni zapustil, še vedno se jim priložnostno pridruži na kakšnem koncertu, kjer skupaj odigrajo nekaj skladb, a zaradi bolezni ne more biti nenehno z njimi na turneji.

Na vprašanje, ali bo album ‘Firepower’ zadnji, če se stanje kitarista Glenna ne bo izboljšalo pa je Ian Hill dejal: ‘Tega ne načrtujemo. Ni razloga, zakaj Glenn ne bi mogel odigrati nekaj skladb za kratek čas – tudi, ko ima slab dan, je tega sposoben. Je pa res, da v tem trenutku svojega dela ne more opraviti na polno. To se lahko spremeni – morda obstajajo postopki, ki bi mu lahko pomagali – vsekakor pa ni razloga, zakaj ne bi bil sposoben napisati novih skladb. In še vedno je za kratek čas sposoben igrati na albumu. Torej, ne načrtujemo, da bi bil album ‘Firepower’ naš zadnji.’

Judas Priest (FOTO: Janez Pelko)
Judas Priest (FOTO: Janez Pelko)

Dodal je še: ‘Mislim, da je turneja ‘Firepower’ načrtovana do konca prihodnjega poletja. Po tem pa si bomo vzeli nekaj premora in se nato vrnili in videli, kako in kam naprej – ali bomo nadaljevali s ‘Firepower’ ali pa čim drugim.’

Poleg vsega skupina Judas Priest za prihodnje leto načrtuje nekaj posebnega, kajti praznovali bodo 50. obletnico delovanja.