Jon Oliva, frontman legendarnih Savatage je bil aretiran

Jon Oliva, frontman legendarnih Savatage je bil aretiran

Legendarni pevec skupine Savatage, John Nicholas “Jon” Oliva je bil v začetku tedna aretiran na zahodni obali Floride zaradi vožnje pod vplivom alkohola in posedovanja nedovoljenih drog.

Iz spletne strani zapora iz okrožja Pasco je bilo razvidno, da je bil 62-letni glasbenik aretiran v četrtek (30. septembra) ob 3:43 in je bil izpuščen na podlagi vplačane varščine naslednji dan v petek (1. oktober) ob 12:34. Policija je Olivo obtožila posedovanja kokaina, ki je kaznivo dejanje in vožnje pod vplivom alkohola, ki je prekršek.

V skladu s poročilom o aretaciji sta se policija in nujna medicinska pomoč malo pred 1. uro po lokalnem času v četrtek, 30. septembra, odzvali na nesrečo z enim samim vozilom v okrožju Pasco na Floridi. V svojem poročilu je odzivni policist zapisal: “Ko sem prišel na kraj dogodka, je bil voznik vozila stran od svojega vozila in je bil v oskrbu NMP (nujne medicinske pomoči). Opazil sem vozilo s hudo poškodbo na sprednji desni strani vozila. sovoznikova vrata so bila odtrgana zaradi trčenja v drevo. Voznik vozila je bil gospod Oliva. Na kraju dogodka je gospod Oliva med pregledom NMP omedlel in udaril ob tla. Zaradi tega so g. Olivo so odpeljali s kraja dogodka in ga odpeljali v bolnišnico.”

“Na kraju dogodka sem opravil popis vozila,” je nadaljeval policist. “V vozilu sem našel dve prazni steklenici vodke. Našel sem tudi majhno prozorno vrečko z neznano belo snovjo. Neznano snov sem testiral na terenu in rezultat testa je bil pozitiven na kokain. Čista plastična vrečka z neznano belo snovjo se je nahajala tik ob tleh pred voznikovimi vrati. Nato sem se po telefonu pogovarjal s pričama. Prva priča, s katero sem govoril, mi je povedala, da se je vozil proti severu na US Hwy 41 (nasproti g. Olive) in opazoval, kako je vozilo zapeljalo najprej na njegov vozni pas, nato pa je zapeljalo s cestišča in zaslišal se je močan pok. Priča mi je povedala, da je nato obrnil avto in šel preveriti voznika vozila. Priča je povedala, da je bil za volanom g. Oliva. Nato sem govoril še z drugo pričo, ki živi neposredno čez cesto od kraja, kjer se je nesreča zgodila. Druga priča mi je povedala, da je delal zunaj, ko je zaslišal, da se je na drugi strani ceste zgodila nesreča. Priča mi je rekla, da je šel do kraja nesreče, kjer je opazil, kako se iz vozila kadi, voznik pa je bil na voznikovem sedežu. Priča mi je povedala, da je zaradi dima, ki je prihajal iz vozila, poskušal voznika odmakniti od vozila.”