Edo Maajka z novim singlom ‘Moćno’

S poletnim hitom ‘I Like To Dance’ je Edo Maajka končno izpolnil dolgo pričakovano obljubo, da z Vojkom V posname skladbo. Še več, pri skladbi se jima je pridružil še slovenske gore list, Buda iz skupine Elvis Jackson.

Edo je poleti najavil tudi izid novega albuma, ki ga bo poimenoval ‘Moćno’, s prihajajočega albuma nam Edo predstavlja drugi single in videospot, naslovno pesem,  – Moćno.

Eden od najboljših tekstopiscev v regiji, Edo Maajka, je še enkrat zadel ‘žebljico na glavico’.

Z brutalno iskrenostjo, Edo rapa o življenju, ampak to seveda spet počne na zelo mojstrski način, tokrat v sodelovanju s producentom, ki sliši na ime Matko Šašek Koolade. V zelo dobesednem smislu je tako nastala skladba MOĆNO.

Pesem govori o ‘velikem številu ljudi, ki so drugačni od večine. Večina jim diktira, kaj velja in kaj ne. Tisti drugačni se ne strinjajo s trendi in kalupi, ustvarja se tudi privid, da obstaja tisto, ki je dobro in splošno sprejeto. Že samo s tem, ko se posamezniki obnašajo drugače od večine, postanejo nesprejeti. Posledica tega je zmanjšanje občutka lastne vrednosti, mišljenje, da moramo slediti navodilom, kako se primerno obnašati, kaj ali koga imeti rad, kaj početi…. A vse to je pravzaprav laž. Drugim dajemo moč nad nami, pozabljamo pa na lastno moč in veličino.

Ob tem Edo Maajka doda:

‘Ljudje so zelo močna bitja. To dejstvo v globalnem svetu, ki smo ga sami ustvarili, hitro pozabimo. Pozabimo in mislimo, da smo brezmočni, manjvredni…. To je pesem, ki govori o tem. Vsi smo močni, vsi smo vredni, edinstveni takšni kot smo. Da se tega zavedamo je cilj. Ta zavest je naše naravno stanje, naš plus, naš dom in naš pristan.’

Pesem spremlja dinamičen video, ki ga je ustvaril grafični designer iz Sarajeva Dino Hujić. Z vizualijami je dodatno poudaril ter potenciral medijski hrup z obdelavo slike, s hitro montažo ter z ‘glitchi’, videospotu pa je dodano besedilo, ki še dodatno poudari karakter pesmi.

‘Vsem je poznana zloraba medijev, preko njih se manipulira s človekom. Sredi tega medijskega hrupa to močno bitje pozablja, na pravo vrednost  življenja, živi tudi za lažne stvari in zelo hitro tudi pozabi na male iskrice svetlobe, ki peljejo do sprememb v nas in okoli nas. To je pesem in videospot s poslanstvom – da spomni vse nas, da sprememba leži v vsakemu izmed nas.’ – Edo Maajka

Produkcijo celotnega albuma je podpisal  Koolade. Po skoraj šestih letih je Edo ustvaril odličen klubski album, ki je spet baziran na hip hop ritmih. ‘Po skoraj 6 letih imam spet album z beati. To sem pogrešal!’.

V studio je odšel z namero, da skupaj editirata beat, potem pa se je proces podaljšal. Našla sta pravi beat, Edo je takoj dodal verz in refren in ko sta poslušala posneto, sta se samo spogledala in si rekla; ‘dajva posneti celoten album!’ Dodaja priznani hrvaški producent Koolade.

Naslov ne bi mogel bolj opisati skladbe, Močni so verzi in beati, močno je sporočilo pesmi. Od premočnega hrupa, pozabljamo kdo smo, pozabljamo, da je človek močno bitje. Zato poslušaj Maajku, ter iz minusa naredi plus!