JOKER OUT: Zmaga na Frišno/Fresh ter 2x razprodana ‘Cvetka’

Skupina Joker Out (FOTO: Matic Kremžar)
Skupina Joker Out (FOTO: Matic Kremžar)

Joker Out so s hitom ‘Umazane misli‘ osvojili prvi izbor Frišno/Fresh – Dan nove slovenske glasbe. Koncerta ob izidu albuma, 20. in 21. 10. v Cvetličarni, sta razprodana. Album ‘Umazane misli‘ bo na digitalnih glasbenih platformah na voljo že nekaj dni pred špiloma, v fizični obliki pa na koncertih.

Pred Joker Out je pestro obdobje

V petek se je z zaključnim dogodkom v SNG Maribor končal prvi projekt Frišno/Fresh, s katerim so se v regionalnem RTV-centru Maribor poklonili novi slovenski glasbi, izpostavili pa pretežno mlajše glasbenike in projekte, ki ustvarjajo v polju kvalitetnega popa in rocka. Nagrado naj nova slovenska skladba zadnjega leta, ki so jo izglasovali poslušalci Radia Slovenia International in Radia Maribor, je za pesem ‘Umazane misli‘ prejela skupina Joker Out. Na zaključnem dogodku je zaživela v izvedbi z Big Bandom RTV Slovenija. Posnetek koncerta z desetino izbranih glasbenikov bo na programu TV Slovenija 2 na ogled 27. oktobra zvečer.

Koncert v Cvetličarni bo posnet

Koncerta skupine Joker Out ob izidu prvenca v ljubljanski Cvetličarni, ki bi se morala zgoditi že lanskega aprila in sta bila bolj kot ne razprodana še preden so sploh posneli ploščo, sta zdaj dokončno razprodana. Dobra novica za vse, ki ste ostali brez vstopnic, pa je, da ju bodo posneli tudi za programe RTV Slovenija.

Na koncertih bodo kot posebni gostje nastopili Grega Skočir, Hamo in Omar Naber v petek, v soboto pa Tomi Meglič, Tokac in Nipke. ‘Izbrali smo goste, ki so nam skozi glasbeno odraščanje ponudili pomoč. V Cvetličarni smo prvič in doslej edinkrat nastopili, ko nas je tja kot predskupino povabil Hamo, Omar nam je posnel prvi demo itd.,’ pravijo fantje, ki te dni zaključujejo tudi urejanje svojega novega domačega glasbenega brloga.

Album ‘Umazane misli‘, ki so ga v zadnjih dveh letih ustvarili s priznanim producentom Žaretom Pakom in vsebuje tudi hite ‘Gola‘, ‘Omamljeno telo‘, ‘Umazane Misli‘, ‘Vem, da greš‘ in ‘A sem ti povedal‘, bo v digitalni obliki za poslušanje in prenos na vseh običajnih spletnih mestih na voljo že nekaj dni pred koncertoma. Prve fizične kopije pa prav v Cvetličarni, kjer jih bodo člani tudi z veseljem podpisali.

Zgoščeno o skupini Joker Out

Ljubljanska peterica Joker Out že nekaj časa opozarja nase z dobro muziko in spoti, njihova priljubljenost pa ni omejena le na družabna omrežja, ampak se čuti tudi na terenu.

Po letih kaljenja so nase opozorili tudi z zmago na Špil ligi v Kinu Šiška ter skladbama ‘Kot srce, ki kri poganja‘ in ‘Omamljeno telo‘, leta 2019 pa so se povezali s prekaljenim producentom Žaretom Pakom. Prvi rezultat sodelovanja je bil hit ‘Gola‘, ki je osvojil tako občinstvo nacionalke, kot komercialne radijske in TV postaje, ter tako geografsko kot starostno še razširil njihovo publiko. Leto 2020 so odprli s hitom ‘Vem, da greš‘, zaključili pa z novo verzijo skladbe ‘Umazane misli‘, enim od vrhuncev njihovih koncertov. Zlati piščali za novinca leta 2019 so dodali še eno za izvajalca leta 2020, se vrnili na odre in svoj shagadelic rock ‘n’ roll popeljali celo v Postojnsko jamo. Poletne koncerte so izkoristili tudi za promocijo pesmi ‘A sem ti povedal‘ in druge sveže muzike s prihajajočega prvega albuma. Oktobra 2021 so za pesem ‘Umazane misli‘ prejeli nagrado Frišno/Fresh za pesem leta.