John F. Doe z novim videom ‘Povej naglas’

Skupina John F. Doe (FOTO: osebni arhiv)
Skupina John F. Doe (FOTO: osebni arhiv)

Pred natanko tremi leti si je skupina blejskih rokerjev nadela ime John F. Doe in v samozaložbi izdala svoj prvenec. Njihova zgodba pa se je od drugih podobnih garažnih podvigov razlikovala po tem, da je prvi album naletel na odlične kritike in v kratkem času pošel iz vseh zalog.

 

Z novim singlom napovedujejo nov album

Danes pod okriljem založbe Nika Records predstavljajo prvi singl z novega albuma. Album bo v celoti predstavljen še letošnjo jesen. Pred izidom celotnega albuma pa bodo fantje poskrbeli tudi za digitalni EP, ki bo na voljo na platformah za pretočno poslušanje že pred začetkom poletja.

Člani zasedbe Marko Zemljič, Aleš Svetina, Luka Zemljič, Tilen Knaflič in Bojan Marinko so prepoznaven zvok našli v živosti glasbe, ki jo pričara hkratno snemanje vseh inštrumentov in temu načinu ostajajo zvesti tudi pri snemanju drugega albuma. Prišlo pa je tudi do nekaterih sprememb, kot so na primer slovenska besedila, ko so zamenjala angleška in popolnoma novo sodelovanje s Petrom Deklevo, ki je prevzel vlogo producenta.

 

O skladbi ‘Povej naglas’

Povej naglas‘ so izbrali za uverturo v drugo poglavje svoje glasbene poti zato, ker ‘je za razliko od ostalih malo bolj lahkoten in tako predstavlja enostaven uvod v celo zgodbo, ki še prihaja.’ Kljub temu pa obljubljajo, da je komad ‘podkrepljen z zanimivimi harmoničnimi poigravanji in inštrumentalnimi vložki,’ kar je pomemben del njihovega ustvarjanja, ki temelji na spontanem glasbenem druženju in izražanju.

Če prisluhnemo besedilu lahko takoj prepoznamo igro zapeljevanja med moškim in žensko. Njihov pogled je seveda iz moške plati in ta po navadi ne razume vse kompleksnosti, ki jo včasih ženske premorejo. Pravijo, da imajo radi, če so stvari zgoščene, jasne, direktne, brez nekih iger in skritih pomenov. ‘To je tudi sporočilo komada, da je mogoče danes ne samo v igri zapeljevanja ampak tudi v drugih aspektih družbenih odnosov, recimo na delovnem mestu ali pa vsakdanjih medsebojnih odnosih vse preveč prikrite igre manipuliranja. Ljudje velikokrat govorijo eno, mislijo pa drugo. V nekem iskrenem medsebojnem odnosu so stvari jasne in povedane naglas.’

Za skladbo so v sodelovanju z Jako Dornigom naredili tudi videospot.

Svojim poslušalcem sporočajo, ‘naj gredo ven na koncerte, poslušat različne odlične skupine, ki jih pri nas ne manjka, a se žal o njih premalo govori. Poslušajte glasbo, ki vas gane, ki vam da misliti in se ji prepustite, da vas za kratek čas odpelje v svoj svet.’