Veliki koncert Hladnega piva objavljen na Blu-rayu

Mile Kekin (FOTO: Damjan Končar)
Mile Kekin (FOTO: Damjan Končar)

Hladno pivo, eden najboljših rock bandov v regiji, je leto 2018 obeležilo s turnejo ob 30-letnici kariere, vse skupaj pa se je pričelo z velikima koncertoma 2. in 3. marca v zagrebškem Domu sportova. Obletnici in zgodbi primerno so to te dni pri Croatia Records izdali svoj prvi Blu-ray, na katerem so zabeležili marčevsko otvoritveno dejanje turneje.

32 velikih hitov

32 velikih hitov izvedenih v Domu sportova in objavljenih na tem bogato opremljenom dvojnem CDju in Blu-rayu so gotovo najlepše decembrsko darilo zvesti publiki Hladnega piva. S tem se eno poglavje provokativnih punk-rockerjev zaključuje, ob enem pa se zgodba Hladnega piva ponosno pelje dalje. Še danes je ekipa iz Gajnic tako iskrena in predrzna kot takrat, ko so prvič prinesli inštrumente v svojo prvo vadbeno klet in sklenili slediti vzorom Ramonesov, KUD Idijotov in zasedbe The Clash.

Najnovejši izdelek sta v najboljši luči predstavila režiser in glavni montažer Marko Zeljković ter glasbeni producent Goran Martinac (Croatia Records Studio), ob ekipi stalnih sodelavcev Hladnega piva, Croatia Records in CMC televizije.

‘Ta posnetek je v resnici avdio-vizualna pripovedka o skupini ljudi stisnjena v dobri dve uri energije, emocij, zabave in uživanja, Nemogoče je prenesti celotno atmosfero koncerta na ekran, vseeno pa smo mnenja, da nam je to v veliki meri uspelo’, je v predgovor izdelka zapisal Zoki, kitarist Hladnega piva.

‘Trening za umiranje’, ‘Jednim osmijehom’, ‘Politika’, ‘Samo za taj osjećaj’, ‘Nije sve tako sivo’, ‘Ezoterija’ in Josipa Lisac, Edo Maajka, Shamso 69 kot gosti absolutno potrjujejo, da je Hladnemu pivu uspelo vse, kar so želeli s koncertom sporočiti in kar je preneseno na najnovejšo izdajo.