Izštekani In The Attic v živo iz studia Val 202

In the Attic (Foto: Martin Hojak)

In the Attic je indie alt rock trio iz Ljubljane, čeprav je zasedba mednarodna s pevko in klaviaturistko Tatiano Smornovo iz Rusije, bobnarjem Chrisopherjem Charlsworthom iz Avstralije ter domačinom Edvardom Hadalinom. Skupaj predstavljajo originalno glasbo z impaktnim emocijskim pesništvom ter konceptnimi besedili.

Skupina je v sodelovanju s producentom Tomažem O’Rousem (Siddharta) leta 2018 izdala 10 pesemski prvenec JIMMY’s in isto leto zmagala na tekmovanju Špil Liga. Vso to glasbo in še več bomo lahko slišali v Izštekanih, 22. februarja. Na Val 202 namreč prihaja izjemni indierockovski trio In The Attic.

Iz očarljivo obetavnega srednješolskega benda so zrasli v zvočne raziskovalce, ki nikoli ne razočarajo. Prvencu “Jimmy’s” (2018) je sledil mini album “New Fears” (2019), lansko leto pa so pometli na smetišče zgodovine z eterično in obenem eksplozivno pesmijo “Everybody Always Dies”. Napovedujejo precej nenavadno izštekavanje, akustičnemu minimalizmu bodo dodali poigravanje s kitarskimi efekti in novimi sintetizatorji, ki so se jih pravkar razveselili. Plus trobenta, veliki koncertni klavir in gost Tomaž O. Rous, klaviaturist Siddharte, ki je njihov mentor in producent.

“Ni skupnega imenovalca, pri vsaki skladbi posebej se vprašamo, kako jo lahko spremenimo. V pripravah na Izštekane preizkušamo zamisli, o katerih sicer ne bi razmišljali. V takih situacijah se lahko najde marsikaj zares zanimivega, kar deluje tudi kasneje,” pripovedujejo In The Attic. Jep, Izštekani bogatijo. Glasbenike in nas poslušalce.