Bon Jovi z novim videom ‘Story Of Love’

Jon Bon Jovi
Jon Bon Jovi

Bon Jovi so izdali nov video za skladbo ‘Story Of Love‘, ki je tudi na njihovem aktualnem studijskem albumu ‘2020‘, ki so ga izdali oktobra lani pod okriljem glasbene založbe Island Records.

Inspiracijo za skladbo ‘Story Of Love’ je Jon našel v svoji družini

Prvotno so rockerji Bon Jovi izdajo albuma ‘2020’ planirali za maja 2020, album pa je bil posvečen predvsem letu volitev. Celoten svet pa je nato prizadela pandemija koronavirusa, na katerega niso imeli vpliva niti Bon Jovi. Svet se je milo rečeno čez noč spremenil in sledili so še drugi osupljivi dogodki, ki so tako ali drugače zaznamovali svet. Ameriko pa je zaznamovalo tudi smrt Georgea Floyda, tik za tem pa se je ‘rodilo’ gibanje za rasno enakost (BLM). Bon Jovi so zato vedeli, da bi bilo o letu 2020 treba povedati še več. In tako sta v domačem studiu nastali še dve novi skladbi ‘American Reckoning‘ ter ‘Do What You Can‘, ki zajemata zgoraj omenjene dogodke in sta album naredili celovit.

Jon Bon Jovi se je tako poglobil v družbeno ozaveščene zadeve, kot so vojaki, ki se spopadajo s posttravmatsko stresno motnjo (‘Unbroken’, predstavljen v dokumentarnem filmu ‘To Be Of Service’), nasilju z orožjem (‘Lower the Flag’) ter naše skupne družbene izkušnje (‘Let It Rain’, ‘Brothers In Arms’), dotaknil pa se je tudi političnega ozračja (‘Blood In The Water’).

Glede skladbe ‘The Story Of Love‘ pa je Jon povedal, da je navdih za besedilo našel kar v lastni družini: ‘Usedel sem se, da bi napisal pesem za svoje otroke. Pesem potuje skozi življenjski krog, ko otroci nenadoma postanejo starši, starši pa se starajo. Zavedal sem se, da pišem o svoji celotni družini, otrocih, ženi in svojih starših.’