Izšel bo album še neobjavljenih skladb Garyja Moorea

30. aprila bo izšel novi album Garyja Moorea
Foto: Jesse Wild

Pri založbi Provogue bodo izdal novi album ikoničnega mojstra blues-rocka Garyja Moorea, na katerem še niso bili objavljeni materiali. “How Blue Can You Get” bo izšel 30. aprila.

Ta mesec mineva deset let od tragične smrti ikoničnega severnoirskega glasbenika in kantavtorja. Za seboj ni pustil le neverjetno velikega kataloga glasbe iz svoje samostojne kariere,  s Thin Lizzy, Skid Row, Colosseum II in še večimi, temveč tudi zapuščino, ki se ji je ujemalo le malo drugih. Ko so se pri založbi odpravili preiskati arhiv družine Moore, se je pojavilo nekaj doslej neslišanih in neobjavljenih glasbenih del in alternativnih različic, ki so poudarile privlačno mojstrstvo enega najboljših modernih eksponatov bluesa.

In My Dreams, čudovita balada Garyja Moorea

Med pesmimi je še neslišan in neobjavljen Mooreov original “In My Dreams”, ter čudovita veličastna balada “Looking At Your Picture”, kjer Moore izliva svoje srce. .

Album se začne s priredbo pesmi Freddieja Kinga “I’m Tore Down”,ki jo je Moore rad izvajal v živo, sledi ji neobjavljena virtuozna različica skladbe Memphis Slim “Steppin ‘Out”. Elmore Jamesov “Done Somebody Wrong” je še ena blues priredba Moora, prav tako pa tudi 7 minutna “How Blue Can You Get”, uspešnica BB Kinga iz leta 1964. Alternativna različica pesmi “Love Can Make A Fool Of You” se počuti doma globoko v blues-rock srcu Garyja Moorea, tako kot to počnejo njegove najbolj priljubljene pesmi, medtem ko nas finale dvigne v stratosfero z “Living With The Blues.”

Gary Moore - How Blue Can You Get - naslovnica
Naslovnica albuma How Blue Can You Get

How Blue Can You Get seznam skladb

1. I’m Tore Down
2. Steppin’ Out
3. In My Dreams
4. How Blue Can You Get
5.Looking At Your Picture
6. Love Can Make A Fool Of You
7. Done Somebody Wrong
8. Living With The Blues