BO!jevci z ‘Mostovi’ napovedujejo četrti album z naslovom ‘Modra’

Bo! (foto PROMO/ZKP RTV Slovenija)

Po albumih ‘Dirka za notranji mir’ (2012), ‘Okrogli svetovi’ (2014) in ‘King Kong’ (2018) je zdaj skupina BO! pred izidom četrte plošče.

BO!jevci so bend s kilometrino: skupaj so že desetletje, prihajajo iz Savinjske doline, kjer imajo v normalnih okoliščinah vaje, studio in bendovska druženja. Nase so v zadnjih letih opozorili s številnimi koncerti, samostojno ali kot predskupina ob boku slovenskim rockerskim legendam Siddharti in Dan D. Jure Longyka je na Izštekanih njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: “Energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom.”

Singel ‘Mostovi’ je uvertura v četrti album z naslovom ‘Modra’. Nastal je v času kolektivne izolacije, karanten, številnih prepovedi in najbolj zlorabljene besedne zveze preteklega leta – nove normale. “V teh čudnih časih smo vsi na preizkušnji. Prepovedi so družbo razdelile, občutili pa smo jih tudi sami. Naše ustvarjanje se je bistveno spremenilo, nas spravilo pred ekrane in od nas zahtevalo drugačne pristope. Virtualna realizacija glasbenih idej je zahtevna, ekran in internetne povezave pa filtri tehnoloških razsežnosti”, delanje muzike v času covida komentirajo BO!-jevci.

Kot večina sotrpinov iz glasbenega sveta si letos želijo predvsem dolgo poletje z manj omejitev, špile na odrih in novo muziko, ki bi jo lahko poslušali v živo. To leto je omejitvam navkljub iz BO! izvabilo le najboljše. Muzika se je delala v drugačnih okoliščinah, a nič manj intenzivno. Frontman in pisec besedil Boštjan Meh je prvo polovico leta kot medicinski brat delal z najbolj ranljivo skupino v domu za ostarele, kar je pomenilo izolacijo v najbolj strogem pomenu te besede. Člani benda se več kot pol leta niso družili, k temu so pripomogle tudi občinske prepovedi in dejavniki, povezani z njimi. Glasbene ideje so delili virtualno, basist Juri Žohar se je posvetil miksu in produkciji, vodja benda in kitarist Robi Kugler pa je študiral nove pristope k muziki.

Kljub prepovedim, ki razdvajajo, mostovi ljubezni vlečejo skupaj. Vedno in za zmeraj. Mostovi so tako prvi singel četrte plošče ‘Modra‘, ki izide prihodnje leto.