Chasing Nord vs Depeche Mode

Chasing Nord - I Feel You

Potem, ko so konec leta 2020 objavili močan single “Sonic Heart”, hrvaška skupina Chasing Nord z novo glasbeno stvaritvijo “I Feel You” še enkrat demonstrirajo glasbeno in žanrovsko uigranost v svojem progresivnem rock izražanju.

Chasing Nord v polfinalu International Songwriting Competition

Po spontanih odločitvah, da obdelajo ene največjih elektro pop velikanov Depeche Mode, Chasing Nord odločno povlečejo kitarski rif skozi celotno pesem. Poslušalca melodija hipnotizira in popelje v neko novo dimenzijo, tako v zvoku kot v vizualnem kontekstu.

Kljub koroni so videospot za “I Feel You” posneli v tujini in sicer na Dunaju. V spotu nastopa briljantna in vse bolj uspešna mlada avstrijska igralka in model Camilla Lengauer. Camilla se je izključno za potrebe spota postarala približno 30 do 40 let, kjer se do konca spota uspešno vrne v prvotno stanje. Nič čudnega, če vemo, da sta uredniško palico in kreativni del na sebe prevzela Ira Tomić in John Kardum, dvojec, ki je s skupino že večkrat sodeloval.

Skupina želi s priredbo skladbe “I Feel You” izkazati maksimalno spoštovanje do del skupine Depeche Modea in njihovega vpliva na samo skupino. Potem, ko so jo skozi leta preko nastopov v živo konstantno obdelovali, nam sedaj Chasing Nord ponujajo “I Feel You” v svoji končni izvedbi.