Itch predstavljajo skladbo in video za Teči

Projekt Itch je nastal leta 2018, ko je Marko Silič pritegnil k sodelovanju basista Tomija Špacapana ter kitarista Nenada Putnika. Začeli so z nekaj osnutki, ki jih je Marko posnel na telefon, trojica pa je nato vztrajno razvijala in nadgrajevala prvotne ideje. Kmalu se je iz tega razvilo več sočnih in iskrenih avtorskih skladb v pop /rock/indie žanru. Kasneje sta se jim pridružila še bobnar Miloš Lozar ter kitarist Aleš Vodopivec in takrat je Goriška ustvarjala scena dokončno dobila novo glasbeno zasedbo, saj so se Itch iz projekta prelevili v bend.

Tokrat nam Itch predstavljajo skladbo Teči, ki je bila ena od zmagovalnih skladb natečaja Radia SI ob njihovi 35. letnici. Glasbo in besedilo je osnoval Marko Silič, skladbe pa si člani skupine ne bodo zapomnili zgolj kot zmagovalne, ampak tudi po načinu ustvarjanja le te. Ustvarili so jo namreč v koronskem času, ki je od njih zahteval delo na daljavo. Tokrat skupina prvič predstavlja pesem v slovenskem jeziku, saj so drugače njihova besedila v angleščini.

Člani skupine pravijo, da se pesem klati po domišliji, ki vseprevečkrat stremi k nebulozam in zablodam. Po korona premoru, ki so ga člani skupine izkoristili zelo produktivno so se odločili posneti še videospot za skladbo Teči. Tokrat so prvič združili moči s Goriško produkcijsko ekipo Production Lair, ki je poskrbela za video. O načrtih za prihodnost so precej jasni – želijo si biti še naprej kreativni in ustvarjalni, čimprej pa želijo stopiti tudi na oder.