Imset v novem glasbenem stilu predstavljajo ‘Upornika z razlogom’

Skupina Imset (FOTO: Imset Facebook)
Skupina Imset (FOTO: Imset Facebook)

Mlade pronicljive glasbenike Imset smo lahko v lanskem letu zasledili na več velikih glasbenih prizoriščih, kjer so si oder delili z različnimi odmevnimi glasbenimi imeni, kot so Dire Straits Experience, Parni valjak, Prljavo kazalište … Poleg koncertiranja pa so glasbeniki veliko časa posvetili ustvarjanju novega glasbenega materiala. ‘Upornika z razlogom‘ je nova skladba zasedbe Imset, ki napoveduje povsem nove glasbene smernice benda.

O skladbi ‘Upornika z razlogom’

Pesem je drugačna, kot ste je vajeni od nas. Zvok je šel naprej, pripoved pa smo potisnili še za odtenek dalje, tja, kjer se sanje začnejo in se realnost dotakne strahu, podzavesti, upov – pač, življenja nasploh,‘ o pesmi razmišlja pevec in kitarist, Jaka Peterka ter dodaja: ‘Glede na to, da se velikokrat prebudimo v sivo jutro življenja, se tudi pri svojih mladih letih dostikrat vprašam, kaj prinaša prihodnost in ali mladi sploh lahko še fantaziramo o vsem, kar so nekoč mladi lahko. Prav zato sem včasih jezen, morda se zdim kot upornik brez razloga – a verjemite mi, da imam sto in en razlog za to. Želim se prebuditi v svet, v katerem vlada ljubezen, kjer ni bumbarjev, ki ne mislijo z glavo; želim se zbuditi v svet z barvami, ki sem jih sam narisal.

Imset so za dotično skladbo posneli tudi konceptualen videospot, ki prinaša nekaj svežega, drugačnega – ”Imsetovskega”. Za videospot je poskrbela ekipa Globus videos, režijsko taktirko pa je vihtel Žiga Gjuro. “Spot je mističen in prepušča domišljiji prosto pot. Veliko alegorike je v njem; veliko simbolike. Muzika bi namreč po našem mišljenju morala biti vselej kanvas občutkov in fundament za vsako revolucijo občutkov,” o skladbi pove basist Jaka Ažman.

Pod glasbo pesmi se podpisuje cel bend, skupaj z producentom bodočega albuma, Matejem Pečaverjem, besedilo pesmi pa je napisal eden najbolj cenjenih in iskanih tekstopiscev pri nas, Rok Lunaček, ki o sodelovanju z Imset govori le v superlativih: ‘Imset so brutalno iskreni in najbrž eden najbolj povezanih bendov, kar sem jih spoznal v zadnji dekadi; slednje je izredno pomemben faktor, če želi bend uspeti. Oni imajo tisti ”nekaj več”. Izreden privilegij je delati celoten album zanje in že od samega začetka se počutim kot član benda.’

Imset po izidu skladbe novo glasbeno leto nadaljujejo v aktivnem slogu, saj jih že konec februarja čaka nov mejnik. Na izboru slovenskega predstavnika za Pesem Evrovizije – EMA, se bodo predstavili z novo pesmijo ‘Femme fatale‘, s katero zopet najavljajo nekaj novega.