Steve “Zetro” Souza (Exodus) o uporabi telefonov med koncerti

Steve "Zetro" Souza (Exodus) o uporabi telefonov med koncerti
Steve Zetro Souza - Exodus

V nedavnem intervjuju za radijsko postajo WXAV 88.3 FM so pevca skupine EXODUS Stevea “Zetro” Souzo vprašali, kako je uvedba družbenih medijev vplivala na glasbeno industrijo.

Odgovoril je: “Ljudem je postalo vse bolj dostopno, da so zagotovo prišli do svojih najljubših skupin. To ima svoj plus in minus. Ampak mislim, da je po drugi strani odvzelo vso čarobnost. Prej ste bili na koncertu in ste videli – ne vem – Angusa [Young, AC/DC kitarist], kako odhaja z avtobusa ali enega od fantov v AEROSMITH, ki je pogledal naokoli in ti pomahal, in ti si bil tako zadovoljen, ker je to tako redka stvar. Sedaj se vse posname in deli na Instagramu. V tem ni več veljave. Ni več nekaj posebnega.”

Zetro nadaljuje: “Ni več, kot je bilo včasih, ko si si rekel: ‘Vau. Kako kul je bilo to? To moram preveriti.’ ali karkoli. Zdaj so kamere na vseh telefonih… Torej, kaj je postal spomin, ki ga lahko delite s kom? To je fotografija ali video. In to vam da v roke. Tako je vsa čarobnost zginila… Na primer: oboževalec, ki se udeležili koncerta, slika sebe z bendom za njim in vse objavi: ‘Poglej, kje sem. Jaz sem na tem nastopu.’ To je tako: ‘O moj bog. Oglej si koncert. Odloži telefon.’ Tega na naših koncertih na srečo ni veliko. Ker ko mi igramo, v publiki nastane mošpit, tam ljudje norijo. In obstaja velika verjetnost, da vam telefon pade iz rok. Na naši nastopih ni 40 ljudi spredaj, ki bi držali telefone, ker tega ne bodo mogli. To nekako deluje nam v prid.”

Zadnji album skupine EXODUS, “Persona Non Grata“, je izšel novembra pri založbi Nuclear Blast Records. Gre za naslednika albuma “Blood In Blood Out” iz leta 2014, ki je bila prva izdaja thrasherjev iz San Francisca Bay Area po odhodu Roba Dukesa in vrnitvi Souze, ki je pred tem vodil EXODUS od 1986 do 1993 in od 2002 do 2004.

“Persona Non Grata” je bil posnet v studiu na jezeru Almanor v Kaliforniji, izdelala pa sta ga Steve Lagudi in EXODUS. Producirala ga je skupina, miksal pa Andy Sneap. Tretjič v zgodovini skupine so se vrnili k švedskemu umetniku Päru Olofssonu, da bi ustvaril umetniško delo albuma.

Julija 2021 je bobnar Tom Hunting uspešno prestal operacijo želodca. Svojim soigralcem se je ponovno pridružil na odru 7. oktobra 2021 na festivalu Aftershock v Sacramentu v Kaliforniji.