I.C.E. obrnili nov list z videom ‘Nepopisan list’

Skupina I.C.E. (FOTO: Jan Jenko)
Skupina I.C.E. (FOTO: Jan Jenko)

I.C.E. predstavljajo novo skladbo ‘Nepopisan list’. S prejšnjo, ‘Kar te dela živega‘, so napovedali novo dobo ustvarjanja – komad je bil kot naročen za nekakšen povratek Ajsov in najavo novega, bolj zrelega zvoka. Z njo so I.C.E. obrnili nov list – danes pa z novo skladbo, naslovljeno ‘Nepopisan list’, malce odstopajo od svojih blues rock temeljev in zahajajo v indie rock vode z močno bas linijo in dinamičnim ritmom.

I.C.E. pišejo nove zgodbe

Nepopisan list‘ je skladba o neobičajni želji, ki se pojavi takrat, ko nam življenje postreže s težkimi preizkušnjami. Odpira vprašanja, kako bi bilo, če bi lahko izbrisali svoje spomine, navade in vzorce, ki nas bremenijo in zaradi katerih se vsakič znova znajdemo v podobnih neprijetnih situacijah. Kako bi bilo, če bi lahko naredili reset in šli od začetka? Bi bili bolj sproščeni, svobodni, igrivi? Bi bili kot majhen otrok, brez filtrov in predsodkov? Ali pa bi se znašli še v večjih težavah? Resnica je verjetno nekje vmes, skladba ‘Nepopisan list’ pa nas s svojim kontrastnim sporočilom in dinamičnim ritmom popelje na potovanje, kjer se prepletajo občutki melanholije, upanja in svobode.

Za avdio produkcijo skladbe je poskrbel Tine Janžek (sicer kitarist skupine I.C.E.), za produkcijo videospota pa Jan Jenko.

Na kratko o skupini I.C.E.

I.C.E. so skupaj že od leta 2005. Tri leta po svojih prvih skupnih vajah so izdali prvenec ‘Na liniji‘, na katerem so danes še vedno največji hiti banda ‘Kje si zdaj‘, ‘Na liniji‘, ‘Sanjaj‘, ‘Živim brez navodil‘ idr. Sledil je drugi album ‘Tu je raj‘, ki je prinesel skladbe ‘Spomni se‘, ‘Stara gara‘, ‘Cukr Pop‘ in druge. Oba albuma sta I.C.E. postavila na slovensko glasbeno sceno kot odličen pop rock band z izvrstno vokalistko v ospredju. In če so z drugim albumom po najstniških začetkih zaplavali v svoja dvajseta, bodo z novostmi, ki jih pripravljajo sedaj, pokazali, da so dozoreli.

I.C.E. so z obema albumoma obredli mnogo manjših, večjih in največjih slovenskih odrov (od nastopov na festivalih Pivo in Cvetje, Gora Rocka, Lent, Majske igre, Švic … do solo koncertov v najbolj prepoznavnih klubih po Sloveniji), večkrat pa so obiskali tudi Nemčijo. V zadnjih letih so I.C.E. sicer ustvarjali skupaj (‘Lahko bi bilo lepo’, nastop na EMI), a nov zagon so pravzaprav dobili v zadnjih dveh letih, ko so neobvezno skupaj čarali v prostoru za vaje. Nastale so nove skladbe; prva med njimi je bila ‘Kar te dela živega’, ki je postala Popevka tedna na Valu 202 in v mesecu maju tudi med 5 najbolj predvajanimi (in iskanimi) skladbami na tem radiu, umestila pa se je na mnoge radijske lestvice in playliste pri nas. Po nekaj ‘kadrovskih’ spremembah skozi leta skupino danes sestavljajo Renata Mohorič (vokal), Tine Janžek (kitara) in Matej Sušnik (kitara), Grega Robič (bas) in Tilen Miklavec (bobni).