I.C.E. bodo novi album predstavili v Orto baru

Skupina I.C.E. (FOTO: Jan Jenko)
Skupina I.C.E. (FOTO: Jan Jenko)

Člani glasbene skupine I.C.E. bodo v četrtek, 9. marca, izdali svoj tretji album ‘Brez napak‘. Na svet ga bodo pospremili s koncertom v ljubljanskem Orto baru, s katerim bodo hkrati obeležili tudi svojo polnoletnost – I.C.E. namreč letos beležijo 18 let delovanja!

I.C.E. so na skupno glasbeno pot stopili pred osemnajstimi leti. Prvi album ‘Na liniji‘ (‘Kje si zdaj’, ‘Na liniji’, ‘Sanjaj’, ‘Živim brez navodil’ idr.) so izdali leta 2008, sedem let kasneje pa mu je sledil drugi album ‘Tu je raj‘ (‘Spomni se’, ‘Stara gara’, ‘Cukr Pop’ …). Po krajšem zatišju so se pred dvema letoma spet aktivno lotili ustvarjanja novih skladb in nam že predstavili tri: ‘Kar te dela živega‘, ‘Nepopisan list‘ in ‘Flow‘. V četrtek, 9. marca, pa bodo I.C.E. spet postavili nov mejnik – izdali bodo tretji album, ki so ga naslovili ‘Brez napak‘, in ga na svet pospremili s koncertom v ljubljanskem Orto baru.

Novi album ‘Brez napak’

Rdeča nit albuma ‘Brez napak‘ so nepopolnosti, ki vsakega od nas delajo … popolnega! Stremenje k popolnosti in sledenje nareku družbe nas namreč prevečkrat omejuje, duši našo kreativnost in nas uniformira, saj so ravno napake in nepopolnosti tiste, ki nas delajo unikatne. A si res želimo živeti brez napak? Je to sploh smiselno? I.C.E. pravijo, da raje kdaj kaj ‘zafrknejo’, medtem ko zvesto sledijo sebi, kot da bi slepo sledili družbenim normam in skušali ugajati. ‘Sicer ko ustvarjaš in snemaš album stremiš k temu, da bi bil brez napak, vendar je to nemogoče, saj se vedno najdejo elementi, ki bi jih že zelo kmalu želel spremeniti, popraviti ali nadgraditi … Še posebej, ko poslušaš stvari za nazaj z nekaj historične distance, bi verjetno marsikaj naredil drugače, po drugi strani pa se zaveš, da vsak album predstavlja presek občutkov in doživljanj v določenem obdobju, kar ima, kljub morebitnim napakam, poseben čar. Mi se zavedamo, da niti naš album niti mi sami nismo brez napak, vendar pa so skladbe na njem iskren odraz nas samih, našega doživljanja in sinergij, ki so se v ustvarjalnem obdobju odvijale med nami,’ o albumu in izbiri naslova pravijo I.C.E.

Naslovnica aluma 'Brez napak',
Naslovnica aluma ‘Brez napak’,

Njihov tretji album ‘Brez napak‘ prinaša deset novih skladb, med njimi tri že slišane (‘Kar te dela živega’, ‘Nepopisan list’, ‘Flow’). Renata Mohorič (vokal), Tine Janžek (kitara), Matej Sušnik (kitara), Grega Robič (bas) in Tilen Miklavec (bobni) so posneli žanrsko barvit in dinamičen album, čeprav so v ospredju še vedno kitare. Na albumu se klasični rock odpravi tudi v smer umazanega bluesa in indie rocka, slišali pa bomo lahko tudi funky disco ritem. Album je refleksija različnih čustvenih plati članov in odraz trenutnega družbenega dogajanja – na trenutek svetel, spet drugič temačen. Ajsi so album posneli v zadnjih dveh letih v studiih Cosmosonic in Soundlab, besedila skladb je spisala Renata Mohorič, ostalo (glasbo, aranžma, produkcijo) pa so skladali, izpilili in posneli kot bend ob pomoči Mateja Gobca (koproducent in snemanje albuma). Za končen mix in mastering albuma pa je poskrbel Tine Janžek.

Koncert ob izidu albuma in praznovanje 18-ke: četrtek, 9. marec, Orto bar, Ljubljana

Koncert, ki ga I.C.E. pripravljajo v četrtek, 9. marca, v Orto baru bo njihov prvi po dveletnem obdobju, ki so ga preživeli v svojem ustvarjalnem mehurčku. Sedaj, ko so skladbe posnete in album končan, se I.C.E. že veselijo njihovih ‘živih’ različic. In prvi koncert jih čaka že prihodnji teden. I.C.E. z markantno pevko Renato v ospredju se svojega prvega po dolgem času že neizmerno veselijo. Ker pa bodo sočasno obeležili svojih 18 let delovanja, pripravljajo za vse obiskovalce tudi presenečenje.

Vstopnice lahko kupite TUKAJ.