Anja Pavlin in Robert Likar združila moči za duet ‘Meni’

Anja Pavlin in Robert Likar. (FOTO: Alan Orlič)
Anja Pavlin in Robert Likar. (FOTO: Alan Orlič)

Pevka indie-pop skupin Tretji kanu in Indigo, Anja Pavlin, ter kitarist legendarne pank zasedbe NIET, Robert Likar, sta v novi skladbi ‘Meni‘ našla presek na videz nezdružljivih glasbenih miljejev.

Kako je prišlo do sodelovanja?

Jevničan in Novomeščanka sta nekega julijskega popoldneva skoraj naključno trčila drug v drugega v (kot ga sama poimenujeta) zavetišču za svobodne muzikante –kopališču Griblje ob Kolpi.

Se spomniš, kdaj pa kdaj na tisti kraj, deželo Nije?
Kjer sije, žubori, se popotnik s cesto zlije …

Obojestransko navdušenje nad filozofijo vsega živega (ob kozarčku ‘Belokranjca’ op.) je vzniklo v duet. Da si rečnega šumenja in žvrgolenja ne boste le zamišljali, je uvertura v skladbo posnetek s telefona iz prav tistega toplega dne ob Kolpi, ko je skladba Meni tudi nastala. Prisluhnite …

Na kratko o videu

Risano videozgodbo, ki spremlja skladbo, sta od idejne zasnove, izrisa ozadij, likov, animacije in končne montaže ustvarili grafični oblikovalki in ilustratorki Živa Likar in Irena Režek.

Tehnika le-te je 2D računalniška animacija (mešanica cut-out animacije in klasične animacije). Živa in Irena sta pri video-animacijskih projektih do zdaj sodelovali z Nieti, Martinom Štibernikom, Tretjim kanujem in tudi z različnimi podjetji pri izdelavi animacij za njihove potrebe. V glavni vlogi videospota lahko vidimo potepuškega črnega kužka in njegovo iskanje prostora pod soncem ter ‘le njegovega’ človeka.

Glasba: Anja Pavlin & Robert Likar
Besedilo, vokal: Anja Pavlin
Akustična in električna kitara: Robert Likar
Bobni: Tomaž Bergant – Breht (NIET)
Bas kitara: Marjan Lebar
Klaviature: Primož Trebec
Orglice: Miha Erič
Spremljevalni vokali: Robert Likar, Katarina Roner, Jani Krmac
Mix: Peter Penko
Produkcija, mastering: Robert Likar & Sašo Kisovec (Studio ORK Jevnica)
Video animacija, ilustracije: Živa Likar & Irena Režek
Fotografije: Alan Orlič