Goran Bregović soavtor skladbe nagrajene z grammyjem

Goran Bregović (FOTO: YouTube)
Goran Bregović (FOTO: YouTube)

Na 60. podelitvi glasbenih nagrad grammy v New Yorku, je portoriški glasbenik Rene Huan Peres Joglar, bolj znan kot Residente, osvojil nagrado za najboljši latino rock album leta.

 

Soavtor in izvajalec je tudi Goran Bregović

Gre za njegov debitantski album Residente, na katerem je 13 skladb, soavtor in izvajalec pesmi ‘El futuro es nuestro ‘ pa je Goran Bregović. Tako je to prvič, da je nek srbski avtor bil soustvarjalec albuma, ki je prejel prestižno nagrado grammy. Naj povemo kot zanimivost, da je Residente opravil gensko analizo, ki pravi da ima korenine tudi v Srbiji. ‘Nato je prišel v Beograd in smo delali pet, šest dni na tej pesmi. Res je privilegij to, ko ste v položaju, v katerem sem jaz, da lahko delate s talentiranimi izvajalci in da vas ti tudi poiščejo,’ je sodelovanje komentiral Bregović.

 

Bijelo Dugme prihajajo v Areno Stožice

9. marca bodo nastopili v Areni Stožice.
9. marca bodo nastopili v Areni Stožice.

Bijelo dugme, katerega ključni akter je prav Goran Bregović, ob njem pa pevca Alen in Tifa, bo ob spremljavi velikega 30-članskega orkestra v petek, 9. marca 2018 v Dvorani Stožice priredilo nepozabno doživetje. V en glas bomo peli pesmi, kot so ‘Ima neka tajna veza’, ‘Sanjao sam nočas da te nemam’, ‘Ne spavaj mala moja’, ‘Ružica si bila’, ‘Đurđevdan’, ‘Lipe cvatu’, ‘Doživjeti stotu’, ‘Hajdemo u planine’, ‘Tako ti je mala moja kad ljubi bosanac’, ‘Napile se ulice’, ‘Svi marš na ples’ in mnoge druge, že ponarodele pesmi. Vstopnice so v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventima in na Petrolu.

Njihova svetovna turneja, ki je prirejena za velike arene, se je začela lani novembra, s trikrat razprodano areno Kombank v Beogradu, nadaljevali pa so jo v Londonu, Stuttgartu, Kölnu, Dunaju, Münchnu, Istanbulu, Sofiji, Skopju, Zagrebu ter drugod po Evropi, po temu pa so se podali na nastope še v Avstralijo in v ZDA. Sloves Gorana Bregovića po vsem svetu privablja stare in nove oboževalce skupine, ki se je s svojim značilnim glasbenim slogom zasidrala v srca mnogih generacij. Ne zamudite tega največjega koncerta skupine Bijelo dugme v Sloveniji doslej, 9. marca 2018 v Dvorani Stožice v Ljubljani!Prodaja vstopnic:  
www.eventim.si in Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77*) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, Trafika 3DVA, bencinski servisi OMV z multi točko, agencija Palma in Alpetour potovalna agencija ter ostala prodajna mesta v sistemu Eventim Si.