HLADNO PIVO: ‘Greatest hits live (30 godina) (2018)’

V kolikor ste zamudili bendov lanski koncert v Cvetličarni (TUKAJ si lahko preberete našo reportažo, TUKAJ intervju z zasedbo), glavno slavje v Zagrebu, kakšen tretji koncert ali pa bi zgolj radi podoživeli koncertno izkušnjo, imate sedaj odlično priložnost. Kajti bend nam je s svojim izdelkom omogočil ravno to. Spektakularen avdio in video poklon svoji tri desetletja dolgi karieri.

Kot je bilo že omenjeno uvodoma, sestavljata prvi del dokumenta dve zgoščenki, ki oboževalcem omogočata, da lahko glasbo poslušajo praktično kjer koli (čeprav zadnje počasi izginja iz dnevne uporabe). Da ne dolgovezim, 33 pesmi, hkrati pa tudi 33 zgodb, ki jih je zasedba več kot odlično povezala skupaj. Sploh zaradi gostov, ki so vse skupaj dvignili še stopničko više. Pa naj si bo to Edo Maajka (‘Teško je ful biti kul’), Josipa Lisac (‘Soundtrack za život’) ali pa Shamso 69 (‘Bačkizagre stuhpa šeja’). Video upodobitev koncerta ne zaostaja za svojima predhodnicama. Kajti koncertni dokumentarec vam prinaša točno to, kar ste lahko že slišali, če ste začeli z avdio delom. In ja, zadeva je na voljo v Blu-rayju.

Z novim koncertnim albumom se je bend več kot odlično poklonil svojemu jubileju. Kvalitetno in z ustreznim številom gostov. Poleg vloge spomenika izvaja izdelek še eno nalogo. Gre namreč tudi za odlično izhodišče za vse, ki želite zasedbo podrobneje spoznati, a ne veste kje bi začeli.