Happy Ol’ McWeasel: sveža doza folk punk rocka za St. Patrick’s Day

Happy Ol' McWeasel na odru. Lampiončki, Maribor, 2018. Foto Bojan Atanaskovič
Happy Ol' McWeasel na odru. Lampiončki, Maribor, 2018. Foto Bojan Atanaskovič

Happy Ol’ McWeasel, naš akrobatski, glasen, folk punk rock band, bo 17. marca izdal novo plato ‘Such is Life‘. In odigral dva koncerta ob njenem izidu – enega na dan izida v mariborskem Štuku in drugega dan prej, 16. marca, v ljubljanskem Orto baru. Nato pa Vizle čaka še zajetna turneja, ki so jo poimenovali ‘Such is Live‘.

Novi album, dva koncerta ob njegovem izidu in zajetna turneja – takšno je življenje Vizlov!

Happy Ol’ McWeasel so svoje temelje postavili v celtic punku, muziki, ki intenzivnost punk rocka meša s tradicionalnimi (pretežno) irskimi melodijami in napevi. Šestnajst let nazaj so začeli kot priložnostni band, ki se je zbral za nastop na St. Patrick’s Day. Prva priložnost je prišla spontano, nato je prišla še druga, tretja in Happy Ol’ McWeasel so postali resen band. Iz ‘irskih’ korenin je zrastel polnokrvni folk punk rock sestav z izvrstnim koncertnim renomejem in unikatno avtorsko glasbo. Do danes so Vizli izdali dva albuma ‘No Offence‘ in ‘Heard Ya Say‘, čez nekaj dni pa izdajajo tretjega ‘Such is Life‘. Stilsko prepoznaven, Vizlovski, a hkrati poln svežine, novih glasbenih teritorijev in izzivov, prinaša 13 skladb, med katerimi ste jih nekaj že slišali (‘Last Good Chance’, ‘Mickey Lad’, ‘See You Tomorrow’, ‘Break Them Bones’ in aktualno ‘100 Years’).

Album ‘Such is Life‘ bo izšel v petek, 17. marca, točno ob polnoči. Z izidom albuma v noči iz 16. na 17. marec bodo tako povezali dva koncerta, ki ju Happy Ol’ McWeasel pripravljajo ob njegovem izidu. Prvega bodo odigrali v četrtek, 16.3., v ljubljanskem Orto baru, drugega na domačem terenu, 17. marca, v mariborskem Štuku. Za naš najbolj ‘irski’ band bo tako letošnji St. Patrick’s Day (ki vsako leto pade na 17.3.) trajal kar dva dni.

Album ‘Such is Life’ v živo – turneja ‘Such is Live’

V šestnajstih letih obstoja so Happy Ol’ McWeasel postali presneto nepozaben, neprekosljiv šus band, ki vedno znova in znova spraši epske koncerte. Tisti njihovi najbolj odmevni pa se nekako tradicionalno odvijajo na St. Patrick’s Day. In tudi letos bo tako, saj bodo Happy Ol’ McWeasel proslavili izid novega albuma in njemu v čast najprej koncertirali kar dvakrat: v četrtek, 16. marca, jih čaka prvi koncert ob izidu albuma ‘Such is Life‘ v ljubljanskem Orto baru. Dan kasneje, 17. marca, pa bodo koncertirali v mariborskem Štuku.

Po uvodnih dveh koncertih pa boste lahko Happy Ol’ McWeasel slišali tako doma kot v tujini. Čaka jih konkretna turneja ‘Such is Live’. Po Ljubljani in Mariboru prihajajo še v Brežice (25.3.), Koper (31.3.), Novo Gorico (1.4.), Ravne na Koroškem (7.4.), Ormož (8.4.), Grosuplje (14.4.), Šentjur (15.4.), Velenje (21.4. in 1.7.), Kranj (22.4.), na Castle festival (4.8.), Idrijo (12.8.) in v Celje (18.8.), vmes pa bodo koncertirali tudi zunaj naših meja, v Franciji in Nemčiji, v dogovorih so še za nove datume koncertov.

Happy Ol’ McWeasel – Such is Live turneja:
16.03. – Ljubljana (Orto Bar)
17.03. – Maribor (ŠTUK)
25.03. – Brežice (MC)
31.03. – Koper (MC)
01.04. – Nova Gorica (Mostovna)
07.04. – Ravne na K. (Kompleks)
08.04. – Ormož (Unterhund)
14.04. – Grosuplje (GROŠ)
15.04. – Šentjur (ŠentRock)
21.04. – Velenje (eMCe Plac)
22.04. – Kranj (KluBar)
29.04. – Ulm, DE (Made in Ireland)
01.07. – Velenje (SoundGarden)
08.07. – Bordeaux, FR (Celti’ Teuillac)
04.08. – Fara (Castle Kolpa Fest)
12.08. – Idrija (Čipkarija)
18.08. – Celje (Špital Za Prijatelje)

Sedmerica v sestavi Gregor Jančič (glas), Martin Bezjak (violina), Primož Zajšek (harmonika), Aleš Voglar (bobni), Aleš Pišotek (kitara), Matej Kosmačin (bas kitara) in Timi Krajnc (bendžo, akustična kitara) slavi po svojih energičnih, nepozabnih, divjih špilih. Folk punk rock s pristnim mariborskim šusom je tista garancija za izkušnjo, ki pusti vtis. Ali tatu. Ali oboje. Preverite sami, priložnosti bo več kot dovolj.