Hamo & Tribute 2 Love z novim videom ‘Prva vrsta’

Hamo & Tribute 2 Love z obiskovalci koncerta v Cankarjevem domu. (FOTO: Marko Alpner)
Hamo & Tribute 2 Love z obiskovalci koncerta v Cankarjevem domu. (FOTO: Marko Alpner)

S koncertom v nabito polni Štihovi dvorani Cankarjevega doma so Hamo & Tribute 2 Love v petek, 17. januarja, naredili prvi korak akustične turneje Iz4Kani, na kateri bodo igrali samo na energijo iz obnovljivih virov – lubezen. Hamo, Duki, Pero, Hipi in Buco so publiko povsem očarali z muziko s svojega novega albuma ‘4K’, izborom najbolj priljubljenih uspešnic in tako sproščenim vzdušjem, da je na koncu prepevala vsa okrogla dvorana.

 

S singlom ‘Prva vrsta’ napovedujejo turnejo Iz4Kani

Turnejo Iz4Kani napoveduje tudi nov single ‘Prva vrsta‘, ki je na albumu ‘4K’ sicer v ‘vštekani’ verziji, Hamo & Tribute 2 Love pa so ga v studiu Metro še enkrat posneli v akustični različici. Pri tem jih je budno spremljalo oko kamere režiserja Ciril Zupan in produkcijske ekipe Dinamik, ki so za ‘Prvo vrsto’ posneli video spot v enem samem posnetku.

 

Odprt mikrofon za ‘Prvo vrsto’

O skladbi pa so iz zasebe Hamo & Tribute 2 Love povedali: ‘V koordinatnem sistemu našega rokenrola lahko vsak najde svoje središče. Lahko z nami poje, pleše ali skače, lahko pa vsemu obrne hrbet in izstopi iz povprečja. Se napoti v drugo dvorano, na drugo cesto, h glasnejšemu mikrofonu, h glasnejši misli. Vsak lahko najde svoj oder in razširja svojo besedo, če le zbere dovolj poguma za korak v prvo vrsto.

Naš rokenrol ni demokracija, v kateri govorijo le izbrani. Naša demokracija je rokenrol, v kateri tisti, ki imajo svoje mnenje, kričijo glasneje, višje in dlje.

V novem desetletju odločno stopamo na našo ulico, v prvo vrsto. Upiramo se konformizmu, ki na prikrit način povzroča, da stvari postajajo vrednejše od ljudi. Prepušča nas nesnažnemu planetu zelo skreganih ljudi.

Naša bitka se bije z objemi in poljubi. Prisrčno vabljeni, da z našo melodijo zakriči tudi vaše srce. Za svobodo misli, svobodo govora, za svobodo srca. V svobodi ni napačnih idej, so samo neslišne in slišne misli. Filozofija je enostavna: če daš, nekdo ima.

Če imate kaj povedati, stopite naprej! Mikrofon je odprt, trak teče. Snemamo! Srečamo se v Prvi vrsti.’

Potrjeni datumi koncertov:
22. in 24. 01. – Hamo in Tokac – SiTi Teater – RAZPRODANO
14.02. – KC Laško / Iz4Kani
15.02. – KD Nova Gorica / Iz4Kani
07.03. – KD Cerknica / Iz4Kani
13.03. – blunout, Domžale / Iz4Kani – RAZPRODANO
14.03. – blunout, Domžale / Iz4Kani
28.03. – KCK, Kočevje
02.04. – Ljubljana