EXIT z novim ‘festivalskim oskarjem’

No Sleep Festival (FOTO: EXIT team)
No Sleep Festival (FOTO: EXIT team)

Exitov festival No Sleep Festival so pred dnevi v Groningenu na Nizozemskem, na podelitvi evropskih festivalskih nagrad proglasili za najboljši novi festival.

S tem je ekipa festivala EXIT, ki letos praznuje 20. obletnico, postala največkrat nagrajena neodvisna festivalska mreža v Evropi. V le sedmih letih so namreč osvojili kar štiri nagrade. Spomnimo, da se je Exit z nazivom najboljši veliki evropski festival okitil že leta 2013 in nato leta 2017. Prav tako pa je festival Sea Dance bil leta 2015 nagrajen kot najboljši evropski festival srednje velikosti.

 

O platformi No Sleep

Glasbena platforma No Sleep, ki jo je EXIT ustvaril s pomočjo regionalne blagovne znamke Guarana, je zgradila zavidljiv sloves na svetovni glasbeni sceni. Na tem festivalskem odru so namreč nastopili izvajalci, ki jih srečujemo v vodilnih svetovnih klubih, prav tako pa so mnogi klubi že gostili No Sleep dogodke. Med dobrimi prijatelji festivala so tako fabric (London), Rex, Concrete (Pariz), Tresor (Berlin), Sub Club (Glasgow), Fuse (Bruselj), Arma17 (Moskva), D-Edge (Sao Paolo), The Bunker (New York), Goa (Rim), Nitsa (Barcelona) in drugi. No Sleep festival se zgodi na več kot desetih prizoriščih v Beogradu, gostil pa je tudi že imena kot Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J in drugi. Festival No Sleep se vrača tudi letos, in sicer novembra. Več podrobnosti bo znanih kmalu na strani nosleepfestival.com.

 

Samo do petka, 17. januarja: Z EXITOM 2.0 še dvakrat na morje!

Letošnja novoletna akcija ponuja vstopnice po ekskluzivni ceni 59 EUR.  V paketu sta še dva izleta na morje, in sicer na festival Sea Star v Umag in Sea Dance na plažo Buljarica v Budvi. Ob nakupu pa bo potrebna še naknadna registracija, in sicer v času med 1. in 29. februarjem 2020 na strani exitfest.org.