Hamo in Rudi med pogovorom in šalo našla čudovito glasbo

Hamo & Rudi Bučar (Foto: Aleš Žnidašič)

Avtorica besedila: M.K.

Matevž Šalehar Hamo in Rudi Bučar sta v četrtek do zadnjega napolnila dvorano SiTi Teatra. Obema je ta oder domač, vendar pa sta na njem tokrat prvič skupaj igrala kitari. Kot izjemen duet izvrstnih glasbenikov in edinstvena kombinacija sta nasmejala celotno občinstvo ter nas popeljala na nepozabno glasbeno potovanje. Za začetek edinstvenega akustičnega koncerta sta zapela in zaigrala uspešnico ‘Dolgo nisva pila’. Koncert se je začel z besedami “Veš prjatu, dolgo nisva pila in bojim se da bova pozabila” in z nazdravljanjem Hama in Rudija Bučarja.

Foto: Aleš Žnidaršič

Rdeča nit koncerta je bil malo za šalo malo za res zobni aparat Rudija. Ta ima zobni aparat, ki ga v soju luči od daleč žal ni bilo mogoče opaziti. Matevž Šalehar se je ves večer šalil na račun, poleg zobnega aparata pa smo bili deležni tudi ljubezni, saj jo Hamo zelo rad deli s poslušalci. Iz njegovih pesmi vedno veje izjemna izpovedna moč LUBEZNI. Sprva sta bila oba na odru s sončnimi očali, med samim koncertom pa jih je Hamo suvereno odvrgel, tako da je ostal samo še Rudi s kapo ter zobnim aparatom, ki je požel največ smeha.

“Na zdravje, prijatelj! (Foto: Aleš Žnidaršič)

Pela, govorila, smejala, pila, nazdravljala… vse to smo lahko videli na četrtkovem akustičnem koncertu v SiTi Teatru. Večer je bil prežet z odlično glasbo, pogovori in šalami med Hamom in Rudijem, smehom, pozitivno energijo ter glasnim aplavzom občinstva. Koncert je več kot uspel, od publike je bilo čutiti zadovoljstvo in navdušenje nad samo izvedbo. Lahko bi ju poslušali še in še, danes, jutri, pojutrišnjem… kadarkoli.

Foto: Aleš Žnidaršič