Guns N’ Roses v Berlinu ‘poskusili nekaj novega’

Skupina Guns n’ Roses je na prvi dan evropske turneje, kot pravi Axl Rose, ”poskusila nekaj novega’.  Kot kaže je Axl le zakopal bojno sekiro, saj je v Berlinu stopil v čevlje pokojnega vokalista  Scotta Weilanda, ter odpel skladbo ‘Slither‘. Slednjo sicer lahko najdemo na albumu ‘Contraband’, prvem studijskem albumu zasedbe Velvet Revolver, ki je izšel 8. junija 2004.

 

V Velvet Revolver so bili kar trije člani skupine Guns n’ Roses

Če samo na hitro osvežimo spomin, super skupino Velvet Revolver so sestavljali trije člani Guns n’ Roses. Poleg Slasha sta bila to še basist Duff McKagan ter bobnar Matt Sorum,  pridružila pa sta se jim še kitarist David Kushner, ter nadvse divji vokalist Scott Weiland.

Velvet Revolver je bil nekako Slash-ev postranski projekt, ki ga je ustanovil leta 2002, vendar je med člani obeh skupin prihajalo do trenj, ki so vodila v prepire in se nekako končala tudi z javnim blatenjem Axla Rosea.

Tudi sama skupina Velvet Revolver sicer ni delovala blazno dolgo. Razpadli so že leta 2008, v tem času pa so uspeli celo izdati dva studijska albuma, ‘Contraband’ (2004) ter ‘Libertad’ (2007).

Navkljub kratkemu sodelovanju so se njihove skladbe uvrščale visoko na različnih lestvicah, omenjena skladba ‘Slither‘ pa jim je leta 2005 prinesla celo nagrado Grammy. Po razpadu leta 2008 se je Scott vrnil k zasedbi Stone Temple Pilotes, kasneje pa tudi k solo ustvarjanju, vendar je bila želja po drogah močnejša. Mrtvega so ga našli 3. decembra 2015 na avtobusu med turnejo z The Wildabouts. Slash in Duff pa sta se leto kasneje, na presenečenje vseh, vrnila h zasedbi Guns n’ Roses s katerimi sta zaigrala na ‘Not in This Lifetime…’ turneji.

Na srečo poslušalcev to ni bilo zadnjič. Zasedba še vedno aktivno koncentrira naprej, že konec tega meseca pa nas čaka povsem prenovljena izdaja debitantskega albuma ‘Appetite for Destruction’, ki je zasedbo Guns n’ Roses ponesel med svetovne rock zvezde.