Zgorela Jalla Jalla na Metelkovi

Požar v Jalli Jalli je bil podataknjen. (FOTO: Gasilska brigada Ljubljana)
Požar v Jalli Jalli je bil podataknjen. (FOTO: Gasilska brigada Ljubljana)

Danes ponoči, ob 3:30 so na Gasilske brigade prejeli klic, da gori lokal na Metelkovi ulici v Ljubljani. S štirimi gasilnimi vozili so se odpravili na intervencijo, alarmirali pa so tudi prostovoljno gasilsko enoto Ljubljana-Mesto.

Ogenj se je razširil tudi na sosednji objekt

Po prihodu na kraj dogodka so ugotovili, da je prišlo do požara gostinskega lokala in sicer na lesenem prizidku v velikosti 15 x 8 m. Celotna zunanja površina objekta je bila popolnoma v ognju. Izvedli so dva napada, prvi je izvajal gašenje, drugi je bil namenjen gašenju in varovanju ostrešja sosednjega objekta, kamor se je požar že nekoliko razširil. Da bi pregledali prostore sosednjega objekta (mizarska delavnica), so na sosednjem objektu razbili okno ter porezali tečaje vrat. V kasnejši fazi so odstranili tudi del zunanjega opaža ter pogasili žarišča. V času požara lokal Jalla Jalla ni deloval. Notranjost je bila zaradi požara le delno poškodovana.

Današnja noč je bila pestra…https://gasilskabrigadaljubljana.si/obsezen-pozar-na-metelkovi/

Objavil/a Gasilska brigada Ljubljana – Ljubljana Fire Brigade dne 5. junij 2018

Z intervencijo so zaključili nekaj minut po peti uri zjutraj. Sodelovalo je 13 gasilcev iz Gasilske brigade Ljubljana s štirimi vozili ter enota PGD Ljubljana-Mesto s petimi gasilci in enim vozilom.

25-letnika, ki je osumljen, da je požar podatknil pa je policija prejela kmalu po požaru in ga tudi pridržala.