Gregory Porter se vrača v Cankarjev dom

Gregory Porter

Veliki povratek enega najboljših in najbolj proslavljenih pevcev današnjega časa. Gregory Porter se v Cankarjev dom vrača 17. aprila 2020, tokrat v okviru Jazz festivala Ljubljana.

Po razprodanem koncertu v Gallsusovi dvorani leta 2017, je njegova svetovna popularnost dosegla sam vrh, januarja 2019 pa je izdal tudi svoj prvi koncertni album svojih uspešnic One Night Only – Live At The Royal Albert Hall. Doživite še en nepozaben koncertni večer.

Gregory Porter , ki slovi po svojem toplem baritonu, je pozornost svetovno javnosti pritegnil v prvem desetletju 21. stoletja s čutnim, eklektičnim spojem jazza, soula in gospela.

Kot nadarjen poustvarjalec jazzovskih standardov in tudi sodobnejšega soula si je Porter prislužil zavidljivo primerjavo s svojimi vzorniki Natom Kingom Colom, Donnyjem Hathawayjem, in Steviejem Wonderjem. Svoj prodor na svetovno prizorišče je pospremil z nominacijo za grammyja za prvi album Water iz leta 2010. Ob podpisu pogodbe z založbo Blue Note je njegov tretji album Liquid Spirit iz leta album 2013 še bolj razburkal javnost: zavihtel se je na drugo mesto jazzovskih lestvic in osvojil grammyja za najboljši jazzovski vokalni album. Čeprav v ospredje postavlja svoje avtorske skladbe, pa se vrača tudi h koreninam, npr. z albumom Nat King Cole & Me iz leta 2017.

Vstopnice: 42, 34, 42, 50, 56 EUR
28* EUR za mlajše od 25 in starejše od 65 let ter upokojence, za sedeže najnižje cenovne kategorije
5 % popusta ob nakupu na cd-cc.si